МОН рекомендувало перенести атестацію педпрацівників

1.04.2020, 09:10
68210

Карантин спричинив перенесення засідань атестаційним комісіям усіх рівнів, які мали проводити атестацію педагогічних працівників.  МОН рекомендувало перенести атестацію, якщо атестаційна комісія не може прийняти рішення на користь педагогічного працівника через його відсутність чи відсутність його представника або через їх неможливість підключитися в режимі онлайн до відповідного засідання атестаційної комісії. Також просять відтермінувати до завершення карантину розгляд питань про відповідність (невідповідності) педагогічних працівників раніше присвоєній кваліфікаційній категорії.

Читайте також: Зарплати, ЗНО та дистанційне навчання: найголовніше про освіту під час карантину

У випадку перенесення атестації за педагогічними працівниками зберігають раніше присвоєну кваліфікаційну категорію.

Якщо є нагальна потреба завершити атестаційні процедури, які необхідні для підвищення кваліфікаційних категорій, присвоєння педагогічних звань та прийняття рішення атестаційною комісією про власні засідання у період карантину, то необхідно забезпечити:

проведення засідань атестаційних комісій в режимі онлайн, як за участі педагогічного працівника чи його представника, так і у випадку відсутності у нього можливості підключитися в режимі онлайн до відповідного засідання атестаційної комісії;

Читайте також: ДПА для 4 та 9 класів скасовано – заява МОН

подання необхідних матеріалів до атестаційних комісій засобами електронного та/або поштового зв’язку.

Якщо нагальне засідання атестаційної комісії неможливо провести онлайн, МОН рекомендує:

формувати графік роботи атестаційної комісії, мінімізувавши можливість контактів учасників її засідань;

скоротити кількість членів атестаційної комісії до мінімальної;

проводити атестацію педагогічного працівника за його відсутності чи відсутності його представника, враховуючи наявні характеристики, атестаційні листи, документи про проходження підвищення кваліфікації тощо;

вважати неявку педагогічного працівника чи його представника на засідання атестаційної комісії як відсутність з об’єктивних причин.

“В усіх випадках потрібно керуватися інтересами педагогічного працівника, який атестується”, – підкреслює МОН.

Читайте також: Зарплата вчителів під час карантину: у МОН повідомили деталі

Так, МОН рекомендує відтермінувати до завершення карантину розгляд питань щодо відповідності (невідповідності) педагогічних працівників раніше присвоєній  кваліфікаційній категорії.

Міністерство також рекомендує перенести атестацію, якщо атестаційна комісія не може прийняти рішення на користь педагогічного працівника через його відсутність чи відсутність його представника або через їх неможливість підключитися в режимі онлайн до відповідного засідання атестаційної комісії.

“За педагогічними працівниками у випадку перенесення їх атестації зберігається раніше присвоєна кваліфікаційна категорія до проведення атестації у встановленому законодавством порядку”, – наголошується у листі.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com