Митрополит ПЦУ сказав, що “влада вигадує війну”, у церкві назвали це помилкою

9.08.2023, 19:32
144874

Митрополит Чернівецький і Буковинський Православної Церкви України Данило (Михайло Ковальчук) у зверненні до вірян обурився, що влада забороняє паломництва, “вигадуючи” війну, – у ПЦУ назвали це помилкою стилістики мови.

Читайте також: Країни Африки готують вторгнення до Нігеру. Хунта перекидає війська до резиденції президента

Джерело: hromadske

Пряма мова митрополита Данила (Ковальчука): “Дорогі брати та сестри, дорогі паломники, ми схиляємось перед вами, тому що ви долаєте всупереч неможливому. Наша влада видумує то війну, то боїться, аби московські їх не засудили, – і не дозволили нам вас зібрати в це святилище і дати роздуми богоспасенні”.

Деталі: Такий уривок виступу церковного діяча поширився соцмережами.

У пресслужбі ПЦУ пояснили, що митрополит Данило у своїй промові мав на увазі офіційно встановлену заборону проводити масові паломництва, що було запроваджено через війну.

“Але ця заборона на практиці не виконується всюди однаково: коли йдеться про заходи, які організовує московський патріархат, то їх проводять фактично без заборони. Можна навести приклади походів на Почаїв. Це, як можна зрозуміти з промови, і обурює митрополита Данила”, – сказав речник Київської Митрополії ПЦУ митрополит Євстратій (Зоря).

Він вважає, що митрополит Данило мав би дати розʼяснення і перепросити за хибно сформульовану думку.

У ПЦУ запевнили, що їхня позиція щодо війни, розвʼязаної Росією, “ясна, однозначна і багато разів засвідчена в документах і заявах”.

Пряма мова Євстратія (Зорі): “Означення “вигадана війна” категорично суперечить позиції ПЦУ і не може в жодному разі трактуватися не лише як офіційна думка Церкви, але і як думка на рівні окремих її представників. […]

Цілком очевидно, що він (митрополит – ред.) абсолютно некоректно вжив словосполучення “вигадана війна” і тому має розʼяснити, що він зробив це помилково. Можливо, це сталося через його стилістику мови та вік (74 роки)”.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

 

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com