На чому краще смажити продукти: думка дієтологині

29.12.2022, 23:00
133290

Більшість людей звикли смажити на рафінованій соняшниковій олії. На думку нутриціологині Яни Легези на рафінованій олії смажити можна, але користі в таких продуктах не буде, тому що в процесі їх обробки зникають вітаміни А, D і Е.  Крім того “в таких смажених продуктах на рафінованих оліях занадто великий вміст омеги-6, яка є причиною багатьох хвороб, зі збільшенням її норми в організмі”.

Читайте також: У якому віці найменше спить людина: дослідження вчених

Як вважає експертка, “можна смажити на оливковій олії, температура горіння якої — 160-232 C”, але потрібно брати рафіновану оливкову олію.  Оливкова олія є однією з найкорисніших олій, у ній міститься олеїнова кислота, яка допомагає роботі серця та головного мозку.

Найкращим маслом для смаження продуктів, на думку Яни Легези, є розтоплене вершкове масло, саме це масло вважається найбільш екологічним і корисним. Відмінність топленого масла від звичайного в тому, що у випадку приготування топленого масла з вершкового масла витоплюють білки, цукор і воду, залишаючи молочний жир. У топленому маслі  є вітаміни А, Е, РР, D та мінерали: кальцій, залізо, магній, натрій, фосфор. “Точка димлення такого масла – 148-248 C”, – розповіла нутриціологиня. Топлене масло корисне для мікрофлори кишківника, а також допомагає знизити рівень запалень в організмі.

Кокосова олія та особливо олія авокадо також корисні та можна використовувати для смаження, але вони достатньо дорогі. Кокосове масло “на 92% складається з насичених жирних кислот, тому підходить для нагрівання. Точка диму – 176-248 C. Кокосова олія може зберігатися дуже довго та не псуватися”.  “Олія авокадо нагрівається до 271 C, також чудово підходить для смаження”.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com