На Одещині підтвердили випадок сибірської виразки

12.08.2020, 21:21
81195

В Одеській області підтверджено випадок сибірської виразки. Про це в середу, 12 серпня, повідомляє Центр громадського здоров’я України.

Читайте також: На Тернопільщині дитина заразилася сибірською виразкою

Підозра на сибірську виразку в Одеський обласний лабораторний центр надійшла 7 липня. При проведенні епідрозслідування встановлено, що хворий займається скупкою тварин для подальшого перепродажу. 3 серпня 2020 року у хворого підвищилася температура тіла, на гомілці з’явився фурункул, який перейшов у виразку. За медичною допомогою не звертався.

Тільки 7 серпня хворий звернувся до сімейного лікаря. 11 серпня референс−лабораторія Центру громадського здоров’я України методом ПЛР виділила ДНК сибірської виразки.

Фахівці обласного лабораторного центру і Держпродспоживслужби вживають необхідних заходів щодо недопущення поширення захворювання.

Організовано медичний нагляд за контактними особами, проведено повний комплекс протиепідемічних і профілактичних заходів в осередку.

Читайте також: Уряд змінив критерії віднесення регіонів України до карантинних зон

У ЦГЗ повідомляють, що сибірська виразка не передається від людини до людини.

Зараження людини на сибірку виникає внаслідок проникнення збудника через пошкоджену шкіру або слизові оболонки при догляді за хворими тваринами, при обробці туш, знятті шкіри і похованні трупів загиблих тварин, при контакті з різними видами сировини, отриманої від хворих тварин, при вживанні в їжу м’яса хворих тварин.

Не виключається зараження через ґрунт чи предмети, забруднені збудником.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com