НАБУ оголосило підозру ексміністру інфраструктури Омеляну

19.06.2020, 17:30
75946

Національне антикорупційне бюро України оголосило про підозру колишньому міністру інфраструктури Володимиру Омеляну у вчиненні незаконних дій, внаслідок чого було завдано збитків державному бюджету на 30,4 млн гривень. Про це повідомила пресслужба НАБУ.

Читайте також: Стерненка викликали в СБУ для вручення підозри

Зокрема, йому інкримінують ч. 2 ст. 211 Кримінального кодексу України (“Видання службовою особою нормативно-правового акту, що зменшує надходження бюджету всупереч закону, якщо предметом таких дій були бюджетні кошти в особливо великих розмірах”).

Слідство стверджує, що ексміністр у грудні 2017 року видав наказ про зменшення усіх портових зборів (крім маякового) на 20%. Водночас, один із цих зборів — адміністративний — є дохідною частиною державного бюджету. Тож змінити його розмір могла лише Верховна Рада, а не міністр.

Читайте також: Екс-голові ЛОДА вручили підозру у незаконному продажу землі курорту “Едем Резорт”

Таким чином, це призвело до ненадходження до державного бюджету у 2018 році 30,4 млн грн: з очікуваних 203,5 млн грн отримано 173,1 млн грн.

Своєю чергою Омелян пояснив, що знизив на 20% портові збори для збільшення товаро/вантажопотоку і що завдяки цьому зниженню морська галузь продемонструвала у 2018-2019 роках ріст більше, ніж на 20%, і росте досі.

“Це, безумовно, прецедент і тепер будь-який уряд, який полегшує тиск на бізнес, займається дерегуляцією, скорочує ЄСВ, зменшує інші податки – може бути звинуваченим у шкідництві.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com