Дві найефективніші вакцини від коронавірусу: названо головні відмінності (відео)

18.11.2020, 11:10
89382

Американська вакцина проти Covid-19 від компанії Moderna (передбачувана ефективність 95%) не вимагає таких складних умов зберігання, як вакцина від Pfizer і BioNTech (її ефективність оцінили в 90%).

Читайте також: Вчені заявили, що коронавірус викликає облисіння

Так, перший препарат, який отримав назву mRNA-1273, не потрібно зберігати при температурі нижче -70 градусів. Для цієї вакцини потрібно лише -20 градусів, передає BBC Україна.

Препарат від Moderna – це також РНК-вакцина (містить генетичний матеріал вірусу, а не його мертві частинки). Такий же підхід використовували і дослідники Pfizer та BioNTech.

Однак, не така низька температура зберігання зробить вакцину mRNA-1273 більш доступною для різних країн і легкою в плані транспортування. Попередньо, її можна зберігати до місяця в звичайному холодильнику.

Вакцина Pfizer вимагає зберігання в ультрахолоді, але вона не зіпсується в холодильнику протягом п’яти днів.

Зазначимо, що вакцина від компанії Moderna показала свою ефективність проти Covid-19 ще на ранній стадії клінічних випробувань на людях – у травні-2020.

Читайте також: Лікарі назвали 6 незвичайних симптомів COVID-19: можуть з’являтися не у всіх

Раніше 90% ефективність показала вакцина американської та німецької фармкомпаній Pfizer і BioNTech. Очікується, що цей препарат стане безкоштовним для всіх жителів США.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com