Недешеве задоволення: у ДПСУ назвали розцінки за незаконний перетин кордону чоловіками

22.04.2024, 18:02
157724

В Україні ухилянти платять від трьох до десяти тисяч доларів організаторам за нелегальний перетин кордону. Часто до цієї протизаконної схеми залучають підлітків – як провідників.

Читайте також: Україна зможе повернутися до “форми активної оборони”, – Bloomberg

Про це в ефірі телемарафону розповів речник Державної прикордонної служби Андрій Демченко.

За його словами, коли порушників ловлять, то з ними проводиться така собі “фільтрація”. Правоохоронці намагаються встановити організаторів нелегальної схеми переправлення через держкордон та яким способом організатори намагалися їх переправити.

“Зокрема, запитуємо і яку кількість грошей вони платили організаторам такої незаконної мандрівки. Як правило, розцінки, які люди платять цим злочинним групам, злочинним елементам, коливаються від трьох до десяти тисяч доларів”, – наголосив Демченко.

Представник ДПСУ розповів про випадок, коли чоловіки збиралися переплисти Тису, а маршрут їм прокладали двоє підлітків. За “допомогу” їм пообіцяли від двох до дев’яти тисяч доларів. Такі випадки непоодинокі. Демченко зауважує, що організатори із незаконного перетину кордону залучають підлітків, аби ті виступали у ролі провідників і доводили порушників до кордону.

“Вони в перш чергу ставлять таку ставку на те, що підліткам не передбачена кримінальна відповідальність за незаконне переправлення осіб через кордон. Коли = затримуємо підлітків, передаємо їх батькам, а також повідомляємо правоохоронні органи, щоб встановити в подальшому організаторів”, – зауважив Демченко.

Відповідальність за дії підлітків несуть батьки. А вже правоохоронці займаються тим, “щоб довести справу до логічного завершення”.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

Теги:

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com