Україна зможе повернутися до “форми активної оборони”, – Bloomberg

22.04.2024, 11:01
157692

Україна зможе “стабілізувати лінію” і повернутися до “форми активної оборони” у протистоянні з Росією. Про це сказав професор стратегічних досліджень Університету Сент-Ендрюса в Шотландії Філліпс О’Браєн, пише Bloomberg.

Читайте також: Внаслідок ракетних ударів по Одесі пошкоджено 51 будинок, є постраждалі – мерія

При цьому, за словами експерта, українці зазнали серйозної шкоди, а їхні збройні сили слабші, ніж були б у випадку потужнішої підтримки з боку партнерів.

“Однак, принаймні зараз, зі значною допомогою США, українці зможуть “стабілізувати лінію” і повернутися до “форми активної оборони”, – зазначив О’Браєн.

Видання зазначає, що на відміну від минулого року, коли тепліша погода принесла з собою надії на другий літній наступ добре озброєних українських сил, провал цієї кампанії та зменшення допомоги з боку союзників затьмарили настрої суспільства.

“Це хороша новина від США для підняття бойового духу військових, ще до того, як прийде допомога. Але якби це відбулося б раніше, контрнаступ України міг би піти набагато краще і наші втрати були б меншими”, – сказав перед голосуванням у Конгресі український артилерист Тарас.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com