Недостатній сон ослаблює імунітет

26.01.2021, 13:27
93629

Зміцнити імунітет дозволить сон. Більшою мірою тим людям, хто недостатньо спить і тим самим послаблює захист свого організму.

Читайте також: Лікарі назвали продукти, які допоможуть боротися з безсонням

Невиспана людина не просто відчуває себе розбитим, але і ризикує підхопити інфекцію. Тому що нестача сну істотно знижує імунітет і робить організм більш уразливим для різних захворювань, попереджають вчені.

Про це пише Максим Вершинін (Курс України)

«Одна з головних функцій сну – це підтримка імунітету на належному рівні. Сон і імунітет – це практично синоніми. При скороченні сну імунітет різко падає, і ймовірність підхопити будь-яку вірусну інфекцію, якщо людина спить менше п’яти годин, в порівнянні з тими, хто спить більше семи годин, складає більше, ніж 250%. Сон дуже важливий, він забезпечує наш імунітет», – заявив керівник Центру медицини сну МДУ ім. Ломоносова Олександр Калінкін.

Фахівець нагадав, що нормою для більшості людей є від 7 до 9 годин сну, а крім того важливо лягати спати і прокидатися в один і той же час як в будні дні, так і у вихідні. Тільки в такому випадку, зазначає Олександр Калінкін, сон буде виконувати всі свої функції.

Нове дослідження показало, що навіть якщо люди мають високий генетичний ризик серцевих захворювань або інсульту, правильний режим сну може допомогти компенсувати цей ризик. На думку авторів цієї наукової роботи, здоровим сном вважається режим, при якому людина спала від 7 до 8 годин на добу, не страждала від безсоння, хропіння або денної сонливості. Необхідні подальші дослідження, але вже зараз зрозуміло, що важливо враховувати режим сну при розгляді ризику серцевих захворювань або інсульту.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com