Обшуки на Подільській та Поліській митниці: що відомо

11.02.2020, 19:16
62844

Слідчі ДБР провели обшуки на митних постах Подільської та Поліської митниці Держмитслужби за фактом зловживання владою і службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки. Як повідомили у пресслужбі ДБР, йдеться про ввезення транспортних засобів за заниженим митом, передає УНН.

Читайте також: Україська митниця щодня приносить бюджету 1 млрд грн – Нефьодов

“Слідчі Територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Хмельницькому, провели обшуки на митних постах Подільської та Поліської митниці Держмитслужби за фактом зловживання владою і службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України)”, − йдеться у повідомленні.

За попередньою інформацією, за сприяння працівників митниці впродовж 2017−2019 років на митну територію України із Європейського Союзу ввезено понад 50 транспортних засобів та запасних частин до них із заниженими митними платежами. Сума завданих державі збитків −понад 1 мільйон гривень.

Читайте також: ДБР провело обшуки на Галицькій митниці та в її керівника

Процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні здійснює прокуратура Рівненської області. Оперативний супровід − відділ викриття кримінальних правопорушень у митній сфері оперативного управління ГУ ДФС у Вінницькій області, повідомили у ДБР.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 6 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, зі штрафом від 500 до 1000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com