Одеса чи Анталія: де дешевше відпочивати у 2021 році, порівняння цін, готелів і дозвілля

23.08.2021, 14:12
99333

У нинішньому році відпочинок на популярних українських курортах зіпсували медузи, павуки і нашестя сонечок. Водночас під ударом опинився і закордон з його родючими туристичними місцями. На думку деяких українських блогерів, вартість відпочинку, наприклад, в Одесі — більш ніж висока. І місцями це дійсно так. Але і за кордоном ціни путівок часом відчутно кусаються.

Читайте також: Скільки днів на місяць потрібно тренуватися, щоб побачити результат

ТСН.ua дізнався, де дешевше провести час влітку 2021 року: в українській Одесі або турецькій Анталії.

Проживання в Одесі

Розміститися на курорті туристи можуть в готелях, в приватному секторі і санаторіях. Розраховувати вартість необхідно з орієнтиром на умови, якість проживання і дозвілля.

Готелі

Ціни на номери в готелях стартують від 1000 гривень і вище. На вартість впливає віддаленість від моря, наповненість і вид з вікна. Наприклад, добове проживання в номері готелю, в який включено сніданок, обійдеться в 1300 гривень. З переваг, крім безкоштовного інтернету та парковки, — своя тераса для засмаги.

За добу проживання в готелі, де є власний тенісний корт, футбольні поля і взагалі багато іншого для активного відпочинку, — доведеться викласти 2200 гривень.

Куди дорожче коштує прекрасний краєвид із вікна. Номери для двох в готелях, що розташований практично на березі моря, стартують від 2500 гривень за день.

Приватний сектор

Дуже часто не має своїх тенісних кортів і футбольних полів. Туристів приватний сектор залучає простотою і відносною дешевизною.

Вартість проживання тут дешевше, ніж в готелях, але й умови в рази скромніші. Двомісний номер на добу можна зняти за 600 гривень. На території є невеликі кафе та ресторанчики, в яких люди, які відпочивають, можуть замовляти їжу. Проте готувати можна і вдома на власній кухні або мангалі.

Водночас тиждень проживання на базі відпочинку, яка має власний сад, кухню, а також краєвид на море, обійдеться туристам в 14 500 гривень.

Санаторії

В Одесі на березі озера Куяльницький розташований санаторій, у якому туристи одночасно можуть цікаво провести час і оздоровитися. Відпочивальників там лікують мінеральними водами і грязьовими ваннами. За номер доведеться викласти від 750 до 1300 гривень.

В Одесі також є санаторій, в якому проходять реабілітацію люди, які пережили інфаркти, інсульти і травми опорно-рухового апарату. Ціни в ньому стартують від 750 до 1150 гривень.

Загалом, так і виходить: вартість проживання в одеських санаторіях туристам обходиться в середньому в 700—1400 гривень за добу.

Проживання в Анталії

Готелі тут, як то кажуть, зі смаком. З багатоповерхових будівель відкривається прекрасний вид на море. Вартість добового проживання в готелях рівня не нижче трьох зірок стартує від 2000 і доходить до 6000 гривень. Самі ж багатоповерхівки розташовані на березі моря в оточенні екзотичних рослин. З номерів відкривається чудовий краєвид на Середземне море і гори.

Проживання в двомісному номері в готелі рівня чотири зірки охочим обійдеться орієнтовно в 20 тисяч гривень за сім днів. За п’ятизірковий готель доведеться викласти вже від 24 тисяч. У вартість включено переліт і харчування.

Як дістатися до Одеси

До Одеси можна доїхати на поїзді буквально з усіх обласних центрів України. Що, відповідно, безпосередньо впливає на популярність курорту серед українських туристів.

Наприклад, з Києва квиток до Одеси відпочивальникам обійдеться в 760 гривень. В дорозі доведеться пробути 10 годин.

Зі Львова до Одеси їхати близько 11 години, а за квиток доведеться викласти 820 гривень.

З Дніпра до Одеси їхати дешевше, але теж відносно довго: квиток можна взяти за 500 гривень, а в дорозі доведеться пробути 11 годин.

Як дістатися до Анталії

На літаку. Переліт з Києва до Анталії охочим буде коштувати в середньому 2000 гривень. Зі Львова — до 3000 гривень. З Дніпром ситуація складніша — летіти доведеться з пересадкою в Києві. Коштувати квиток буде близько 4000 гривень.

Є квитки на літак, які включені відразу в туристичну путівку. У неї в цілому входить відразу все: авіапереліт, проживання в готелі, харчування, активний відпочинок та інше.

Харчування в Одесі

Для того, щоб підкріпитися, в Одесі є сотні закладів. Деякі з них відомі далеко за межами курорту.

Легкий перекус в кафе обійдеться відпочивальникам у 150 гривень і вище, в ресторані — у 300 гривень. Водночас комплексний обід на двох у закладі буде коштувати близько 1800 гривень за три страви.

Харчування в Анталії

Якщо відпочивальники їдуть за путівкою, то турбуватися про харчування їм не потрібно, оскільки воно включене. Однак якщо турист хоче себе додатково побалувати, то легкий обід в місцевому кафе обійдеться йому в середньому в 140 гривень. Вечеря для двох — в 400 гривень.

Чим зайнятися в Одесі

Курорт багатий своїми екскурсіями, які водять як по місту, так і за його межами. Крім очевидного відпочинку на березі моря, приділити час можна прогулянкам містом.

Популярністю серед відпочивальників користується екскурсія “Кримінальна Одеса”. Екскурсоводи розкажуть, чим місто приваблювало аферистів і злодіїв, коли і як придумали контрабанду, хто створив і втілив в життя так званий “Кодекс грабіжника”.

Вартість екскурсії: 150—250 гривень.

Цікаво час можна провести і під час прогулянки Нерубайськими катакомбами. Під час екскурсії учасники дізнаються про появу самих катакомб, про те, як в них ховалися одеські партизани, а також про видобуток першого в місті будівельного матеріалу.

Вартість екскурсії: 100—250 гривень.

своєю чергою любителів кінематографа запрошують на екскурсію “Як в Одесі кіно знімали”. Учасників знайомлять зі створенням кінокартин, розповідають про місцевий кінофестиваль і показують вулиці, на яких знімали відомі радянські фільми.

Вартість екскурсії: 150—200 гривень.

Чим зайнятися в Анталії

В Анталії попитом користується не тільки активний відпочинок, як це прийнято на курортах, а й пізнавальний. Туристи з цікавістю відвідують Археологічний музей Анталії. У ньому розташовано 13 залів, в яких розмістили античні скульптури, старовинні саркофаги, надгробні камені і статуї.

Вартість квитка: 160 гривень.

Не меншим попитом користуються ринки. Придбати на них охочі можуть буквально все: починаючи від овочів і фруктів, закінчуючи сувенірами та одягом.

Цікаво буде побачити також Руїни Перге, Дюденський водоспад та місцевий океанаріум.

Де ж все-таки дешевше

Неоднозначно. Все залежить від того, якому відпочинку турист хоче присвятити час. Найдешевше лежати на пляжі або біля басейну. Якщо ж приділяти час вивченню гастрономічних особливостей регіону та екскурсіям, то загальний чек за відпочинок може істотно примножитися.

Якщо брати мінімальну вартість, то за відпочинок в Одесі за сім днів доведеться викласти від 7000 до 10 000 гривень. І це тільки за проживання. Водночас до суми ще потрібно додати квиток на поїзд в обидва боки (близько 1000 гривень), харчування (якщо воно не включене) і дозвілля.

В Анталії б’ють по кишені путівки, які місцями можуть коштувати від 20 000 гривень і вище. Але у той же час в них включений переліт, проживання, харчування та дозвілля.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com