Оприлюднили список претендентів на посаду голови “Укрзалізниці”, серед кандидатів два іноземці

28.07.2020, 13:32
79714

На посаду голови “Укрзалізниці” претендують шестеро людей – четверо українців і два іноземця. За попередніми прогнозами, уряд може призначити нового керівника УЗ через два-три тижні.

Читайте також: Субсидії не скасували: кому нарахували автоматично, можна перевірити онлайн

Про це повідомляє “Економічна правда”.

За інформацією видання, список кандидатів виглядає наступним чином: Якуб Карновськи, Петро Чернишов, Іван Юрик, Володимир Владимиров, Володимир Жмак, Олександр Перцовський.

Якуб Карновськи

Поляк Якуб Карновськи зараз входить у наглядову раду “Укрпошти”. У 2012-2015 роках очолював “Польську державну залізницю” (РКР). Відповідав за приватизацію РКР Cargo і в жовтні 2013 року успішно вивів перевізника на Варшавську фондову біржу. Зараз РКР володіє 33% акцій РКР Cargo. До цього Карновського працював у фінансовій сфері.

Петро Чернишов

Колишній керівник “Київстару”. Трудову діяльність розпочав у 1990 роках у міжнародній компанії ABB (Asea Brown Boveri), яка спеціалізується на електротехніці. У 1999 році перейшов у пивоварну галузь – очолив український підрозділ Carlsberg. У червні 2014 року став президентом “Київстару”, звідки був звільнений у липні 2018 року. За інформацією ЕП, однією з причин його відставки називають критику п’ятого президента України Петра Порошенка.

Іван Юрик

Чинний в.о. голови правління “Укрзалізниці”. З червня 2018 року по червень 2019-го Юрик був членом наглядової ради “Укрзалізниці”, а з червня 2019 увійшов до складу правління компанії. До цього він працював в Мінфіні та Офісі залучення та підтримки інвестицій уряду.

Володимир Владимиров

Болгарин. Очолював “Болгарську залізницю”. Серед ключових переваг він назвав багаторічний досвід реструктуризації залізниць, який “допоможе йому реформувати УЗ”.

Читайте також: Банки мають намір пом’якшити умови кредитування – НБУ

Володимир Жмак

Член наглядової ради аеропорту “Бориспіль”. У 2015-2016 роках працював першим заступником голови Одеської ОДА Саакашвілі. Обіймав керівні посади в групі ТНК-BP. Був радником президента “Київстару” – відповідав за розвиток нових напрямів бізнесу. Протягом семи років входив до наглядової ради цієї компанії.

Олександр Перцовський

Перший заступник гендиректора “Укрпошти” Ігоря Смілянського. Брав участь в конкурсі на посаду глави “Укрпошти”, посівши друге місце. Раніше обіймав посаду керівника з розвитку бізнесу в Азіатсько-Тихоокеанському регіоні компанії DHL. Керував проектами трансформації логістичних операцій для глобальних компаній у сфері ритейлу, фармацевтики, автоіндустрії в різних країнах.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com