Пацієнтів з COVID-19 можуть виписати з лікарні навіть з позитивним результатом ПЛР-тесту: поясненя від МОЗ

7.11.2020, 17:28
88501

Пацієнтів з COVID-19 можуть виписати з лікарні, навіть якщо ПЛР-тест все ще показує позитивний результат. Тільки лікар може приймати рішення про виписку хворого на підставі відсутності або зменшення клінічних ознак захворювання. Якщо немає потреби перебувати в лікарні, пацієнта переводять на домашнє лікування.

Читайте також: “В Україні реальних 40 тисяч заражень”, – лікар-імунолог Волянський (відео)

Про це повідомив міністр охорони здоров’я Максим Степанов на брифінгу 7 листопада, передає Суспільне.

“Рішення про виписку приймає лікуючий лікар на підставі відсутності або зменшення клінічних ознак захворювання, а також на підставі стійкої тенденції нормалізації лабораторних показників. Це реактивний білок, аналіз крові, інші показники. Рішення приймає винятково лікар-спеціаліст. Якщо немає потреби перебувати у лікарні, тобто немає ніякої загрози життя, лікар приймає рішення і ви можете продовжити лікування вдома, приймаючи ліки. Це набагато краще, ніж перебувати в лікарні”, – сказав він.

Степанов додав, що пацієнта з коронавірусом можна виписати навіть якщо ПЛР-тест досі є позитивним.

“Хворий може бути виписаний додому на самоізоляцію. Тобто, тест ПЛР позитивний, але є усі підстави для продовження лікування вдома. Цю людина треба і можливо виписувати додому. Не треба обов’язково чекати негативного тесту ПЛР. Коли завершується критичний момент, коли потрібен постійний нагляд лікаря і перебування у стаціонарі, немає жодної загрози життю, лікар приймає рішення виписати вас, щоб ви продовжували лікування вдома. Треба дотримуватися такого алгоритму”, – пояснив він, звертаючись до українців.

Читайте також: Лікар вказав на найнебезпечніший симптом коронавірусу

Степанов пояснив, коли люди, які хворіли на COVID-19, перестають бути розповсюджувачами вірусу.

“Це відбувається за таких умов: коли після 10 днів лікування методом ПЛР тестування у них не визначається фрагмент РНК. Тобто, 10 днів пройшло, зробили тест і він негативний. Або якщо немає клінічних проявів гострого респіраторного захворювання протягом трьох днів рахуючи з десятого дня захворювання”, – уточнив очільник МОЗ.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com