Підтримка антисемітизму: Сергій Притула пояснив свою позицію

13.11.2020, 11:32
88983

Український шоумен, колишній кандидат на посаду міського голови Києва Сергій Притула прокоментував скандал з “підтримкою” антисемітських висловлювань в ефірі радіо “НВ”.

Читайте також: “Культура та готельний бізнес втратять половину свого доходу через карантин”, – Ткаченко (відео)

Про це Притула повідомив на особистій сторінці в Facebook.

Так, він заявив, що ніколи не бере участі в подібних бесідах: ні в особистому спілкуванні, ні в соцмережах, ні на роботі. Однак це був його другий ефір на посаді ведучого на радіо, і тому він вирішив, що найкращим способом відреагувати на цю ситуацію – буде “посміятися над слухачем”.

“Отримав сьогодні (12 листопада. – Ред.) осуд від комісії з журналістської етики за інцидент, який стався в ефірі радіо “НВ” 10 вересня цього року. Розповідаю: це був мій другий ефір на радіо на посаді ведучого програми “Посеред тижня з Сергієм Притулою”. Обговорювали кілька тем, першою з яких було обговорення шкіл і карантину. До прямого ефіру зателефонував якийсь чорт з Краматорська, який дозволив собі антисемітський випад. Я ніколи не підтримую антисемітські висловлювання ні в приватному спілкуванні, ні в коментарях на своїх сторінках у соцмережах, ні в публічній площині. Розмова зі слухачем швидко закінчилася. Серед усіх варіантів реакції на слухача, я обрав ту, яка мені на той момент здалася правильною – глузливо й іронічно сказати, як я “радий” був його чути. На жаль, мої висловлювання були трактовані не так, як я на це сподівався”, – заявив Притула.

Він також зазначив, що отримав важливе зауваження від комісії з журналістської етики щодо скандалу. Притула пообіцяв надалі більш ретельно підбирати спосіб реагування на подібні ситуації.

“Я отримав дуже важливе зауваження щодо своєї роботи в ефірі від комісії з журналістської етики, яка зробила можливою підозру у толеруванні подібних заяв від слухача. Хочу подякувати КЖЕ за зауваження, сказати, що інцидент був обговорений з керівництвом відразу після ефіру і висновки зроблені. Дякую за аргументовану критику. Це саме те, що дозволяє удосконалюватися в роботі! Повага до національності, кольору шкіри й віросповідання – це базові цінності цивілізованого суспільства, в якому я хочу жити, і яке хочу будувати разом з іншими українцями. Це і мої цінності теж. Тому на перспективу буду більш ретельно підбирати спосіб реагування на подібні трафунки, якщо вони будуть мати місце!” – підсумував він.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com