“Пішов нах**, пан Ердоган”: посла Греції викликали до МЗС Туреччини через заголовок в газеті

19.09.2020, 15:19
84544

До МЗС Туреччини викликали посла Греції через образливий заголовок грецької газети про турецького президента Реджепа Таїпа Ердогана.

Читайте також: Зеленський провів телефонну розмову з Ердоганом

Про це повідомляє “Європейська правда” з посиланням на Hurriyet.

“Міністр закордонних справ Туреччини Мевлют Чавушоглу заявив, що його відомство жорстко відповіло послу Греції Міхаелю-Крістосу Діамессісу за вульгарний заголовок в грецькій газеті “Демократія” про Ердогана”, – йдеться у повідомленні.

Чавушоглу наголосив, що для новинних агентств обох країн цілком природно критикувати політиків один одного – іноді жорстко, – але свобода преси не означає свободу образ. “Заголовок грецької газети написаний турецькою мовою – Siktir git, Mr. Erdogan, що можна перекласти як “Пішов нах**, пан Ердоган”.

Слід зазначити, що газета, яка опублікувала статтю з таким заголовком, за інформацією з Вікіпедії, є таблоїдом і не має значного тиражу”, – підкреслює видання. Частина турецьких медіа заретушували частину скандального заголовка газети, наводячи зображення її першої шпальти.

Грецьке зовнішньополітичне відомство теж засудило такий заголовок видання. У Греції були розбіжності з Туреччиною з цілої низки питань, зокрема це стосується претензій на вуглеводневі ресурси в регіоні, засновані на суперечливих претензіях з приводу протяжності їх континентальних шельфів. Напруженість загострилася минулого місяця після того, як Анкара відправила судно Oruc Reis для розвідки газу і нафти в спірних регіонах Середземного моря.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com