Зеленський провів телефонну розмову з Ердоганом

22.08.2020, 22:24
82113

Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову з турецьким президентом Реджепом Тайіпом Ердоганом. Лідери двох країн обговорили низку важливих питань, а також двостороннє співробітництво.

Читайте також: В Італії зафіксували рекордну кількість нових випадків зараження на COVID-19 за останні три місяці

Про це повідомляє Офіс президента України, пише Главком.

На початку розмови Ердоган привітав Зеленського із встановлення повного та всеосяжного режиму припинення вогню на Донбасі. Український президент, зі свого боку, заявив про відсутність бойових втрат впродовж 27 днів.

Зеленський також порушив питання необхідності продовження роботи в напрямку звільнення утримуваних Росією осіб, в тому числі кримських татар.

“У нас є новий список, куди входить понад 20 кримських татар, яких незаконно утримує Росія. Серед них – батько трирічного хлопчика, загиблого в Криму, Руслан Сулейманов”, – повідомив він.

Крім того, лідери держав обговорили перебіг виконання домовленостей щодо будівництва автомобільних доріг, а також житла для 500 сімей переселенців з Криму.

Зеленський та Ердоган також говорили про відкриттям покладів природного газу на турецькому узбережжі Чорного моря, ситуацію з поширенням коронавірусу та розвиток торговельно-економічного співробітництва.

Читайте також: Проти насилля: у Мінську кількасот жінок вишикувались в живий ланцюг (фото)

Також президенти підіймали питання розвитку практичної співпраці у сфері безпеки та оборони, в тому числі участь Туреччини у командно-штабних навчаннях “Об’єднані зусилля-2020”, які відбудуться в Україні наприкінці вересня.

Наприкінці розмови Ердоган запросив Зеленського відвідати Туреччину.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com