Планували віддати половину територій у разі нападу РФ: у Польщі оприлюднили сенсаційні документи

18.09.2023, 22:01
146938

У Міністерстві оборони Польщі розсекретили плани оборонної стратегії держави 2011 року. Зокрема, у них йдеться про те, що у разі нападу РФ на країну, захист міг вибудовуватися на правому березі Вісли, що означало б здачу майже половини територій.

Читайте також: Чутки про Кадирова впливають на стабільність путінської влади в Чечні, – ISW

Відео із заявою опублікував міністр оборони країни Маріуш Блащак.

Внаслідок розкриття сенсаційного плану до народу звернувся міністр оборони Маріуш Блащак, Він ствердує, що план затверджений тодішнім главою Міноборони Клихом, передбачав, що самостійна оборона країни триватиме щонайбільше два тижні, а за сім днів ворог вийде на правий берег Вісли.

“Імовірний відступ польських збройних формувань по Віслі означало б втрату 40% територій та їх здачу в окупацію військам противника фактично без бою. На одному з етапів, після “відходу на стратегічний периметр, основні зусилля будуть спрямовані на припинення наступу супротивника та утримання плацдармів на правому березі Вісли, а також забезпечення прийому союзних військ НАТО”, – йдеться у повідомленні.

Зазначимо, що свою заяву міністр оборонного відомства зробив напередодні парламентських виборів, на яких головним конкурентом для провладної партії є опозиційна сила саме в каденції якої було прийнято скандальний оборонний документ.

“З огляду на те, що поданий документ уже не має військової цінності, він є лише засобом політичного тиску”, — вважають журналісти.

Ймовірним поясненням того, чому дані документа “випливли” є те, що можуть бути зміни у доктрині та створення нової оборонної стратегії.

“Необхідно також додати, що для правильної оцінки такої військової стратегії необхідно розуміти контекст і час, коли її було укладено. На 2011 рік польська армія знаходилася в дуже скрутному становищі і мала низьку боєздатність, чисельно армія лише скорочувалася”, — наголошує видання.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

Теги:

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com