Польські фермери блокують пункти пропуску на кордоні з Німеччиною – що вимагають

18.03.2024, 16:31
155934

Польські фермери від 17 березня блокують автомагістраль А2 поблизу польсько-німецького кордону. Вони протестують проти імпорту сільськогосподарської продукції з України.

Читайте також: Атака безпілотника в Придністров’ї є спробою РФ дестабілізувати ситуацію в Молдові, – ISW

Про це речниця окружної комендатури поліції в польському місті Слубіце Ева Мурмило повідомила “Радіо Свобода”.

За словами організаторів блокади, проїхати можуть лише екстрені служби: поліція, швидка допомога, пожежна і прикордонна служба. Решту автомобілів обʼїзними шляхами скеровують на інші пункти пропуску, зокрема в Ольшину.

“Радіо Свобода” із посиланням на протестувальників повідомляє, що вони виступають проти напливу с/г продуктів не лише з України, а також з Білорусі, Росії та інших країн.

“Ми проти напливу не стандартизованої с\г продукції в ЄС. Ми мусимо дотримуватися суворих норм і приписів, а надходять продукти генетично модифіковані. Бо ні в Україні, ні в Росії, ані в інших країнах, де виробляють генетично модифіковану продукцію, немає жодних норм і такий товар потрапляє на польський ринок”, – повідомив координатор протестів у Західнопоморському воєводстві Едвард Кросма.

Водночас польські фермери не проводили акції протесту на польсько-білоруському кордоні, через який до європейських країн потрапляє агропродукція з Росії.

За словами організаторів, блокада триватиме до вечора 20 березня, але вони не виключають і подовження блокади.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com