Полтавський митник погорів на хабарі у 4 тисячі доларів

7.09.2019, 21:41
40900

У Києві погорів на хабарі в 4 тисячі доларів начальник полтавської митниці, його затримали правоохоронці. Про це повідомляє пресслужба Нацполіції.

Читайте також: Хабар року: у НАБУ розповіли про корупційну схему Гримчака

“Оперативниками Департаменту захисту економіки Нацполіції, слідчими теруправління ДБР, розташованого у місті Києві, за процесуального керівництва військової прокуратури Центрального регіону було затримано начальника Полтавської митниці під час одержання неправомірної вигоди.

Тривалий час правоохоронцями здійснювалося документування протиправної діяльності посадових осіб Полтавської митниці ДФС України”, – йдеться у повідомленні.

“Начальник полтавської митниці на початку травня 2019 року висунув суб’єкту зовнішньоекономічної діяльності вимогу про передачу йому коштів за безперешкодне проведення митних формальностей із розрахунку 400 доларів США за один розмитнений автомобіль із вантажем в зоні діяльності очолюваної ним митниці. 7 вересня 2019 року здирник в Києві одержав “винагороду” за 10 оформлених контейнерів – 4000 доларів США, що задокументовано в рамках контролю за вчиненням злочину.  Після чого його затримано в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України”, – уточнили у прокуратурі.

У суботу, 7 вересня, у Києві його затримали під час одержання 4 тисяч доларів США неправомірної вигоди.

Читайте також: У Зеленського готують законопроєкт по боротьбі з корупціонерами: викривачам даватимуть 10% від суми хабара

“Ці кошти посадовець одержав за розмитнення 10 контейнерів.  А саме, за визначення необхідної ставки мита та відповідного коду  класифікації товару, аби в подальшому оминути систему ризиків та безперешкодно пройти усі необхідні митні процедури за прискореною процедурою”, – додали у пресслужбі.

Наразі проводяться невідкладні слідчі дії. Вирішується питання про затримання керівника Полтавської митниці у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Процесуальний статус інших учасників “схеми” буде визначено під час досудового розслідування.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com