Попри підписаний закон: суди штрафують “євробляхерів” на 170 тисяч грн

3.06.2021, 19:06
97451

В Україні суди продовжують виписувати штрафи власникам автомобілів на європейській реєстрації через порушення правил розмитнення.

Читайте також: В Україні трудові книжки стануть електронними

Про це повідомляє Дорожній адвокат.

Зазначається, що не всі власники “євроблях” знають про те, що набрання чинності Закону про пільгове розмитнення ще не звільняє їх від штрафів у розмірі до 170 тисяч грн. Багато “євробляхерів”, довідавшись про підписання закону Президентом, навіть не з’являються на судові засідання. Проте не все так просто.

Зокрема громадянин ввіз у 2018 році автомобіль в режимі “транзит”. У передбачений законом строк автомобіль не вивіз.

Так, під час аналізу баз даних митники виявили, що автомобіль по даний час знаходиться на території України. Громадянину надіслали виклик з проханням надати пояснення щодо причин невивезення автомобіля. На зазначені виклики громадянин не прибув та жодних пояснень не надав.

Митники склали відносно громадянина протокол про порушення митних правил за ч.6 ст.470 митного кодексу та передали справу до суду. Ця норма передбачає або штраф 170 тисяч грн або конфіскацію ввезеного автомобіля. Суд також викликав громадянина для надання пояснень. Не прийшов він і до суду, а також не надав суду жодних пояснень. За результатами розгляду справи суд визнав громадянина винним у порушенні строку перебування автомобіля на території України в режимі “транзит” та наклав штраф у 170 тисяч грн.

Таким чином, само по собі набрання Законом №1403-ІХ чинності ще не звільняє осіб, які ввезли такі автомобілі на території України, від штрафів у розмірі 170 000 грн чи конфіскації автомобіля.

Провадження у справі може бути закрите з урахуванням наданих до суду аргументованих пояснень та доказів по суті справи. У інакшому випадку, можна отримати штраф 170 000 грн або позбутись автомобіля.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com