Порошенко пояснив, чому “Європейська солідарність” підтримала законопроєкт про ринок землі

31.03.2020, 11:09
68119

Ухвалення закону про ринок землі з урахуванням принципових правок “Європейської солідарності” – надважливе рішення, яке дозволить сформувати цивілізований ринок землі, тому фракція “ЄС” підтримала цей законопроєкт у другому читанні.

Читайтк також: “Це грабунок місцевого самоврядування”: Кличко про урізання бюджету місцевих громад

Про це на брифінгу у Верховній Раді після голосування заявив лідер партії, п’ятий президент України Петро Порошенко, передає РБК-Україна.

“В законі не йдеться про продаж землі, бо це була принципова позиція “Європейської солідарності”, яку я маю честь очолювати. Ми наголосили, що єдина можливість, коли “Європейська солідарність” підтримає запуск ринку, буде заборона продажу державної землі. 11 мільйонів гектарів, які належать державі, тобто українському народу, заборонено продавати цим законом. Це поправка “Європейської солідарності”, і вона проголосована. Земля, яка належить комунальній власності, муніципалітетам, також заборонена до продажу”, – зазначив Порошенко.

Окрім того, Порошенко закликав не вірити фейкам про “тотальний розпродаж землі”, які поширюють політики, позиція яких де-факто може призвести до дефолту України.

“Ми зберегли українську державну землю, ми зберегли комунальну власність і сьогодні надали право тільки тим, хто багато років володіє землею як мешканець, як той, хто її обробляє, самому визначати долю власною землі”, – додав Порошенко.

Нагадаємо, за прийняття у другому читанні законопроєкту №2178-1 про ринок землі проголосували 259 нардепів.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com