Поринаємо у світ магії: топ-7 найкращих фільмів жанру фентезі

24.03.2024, 23:02
156244

Світ фентезі – багатий і різноманітний. Тож не дивно, що у шанувальників цього жанру часом очі розбігаються, коли потрібно вибрати, що почитати або подивитися.

Читайте також: Європейське кіно повертається на російський ринок

Пропонуємо до перегляду найкращі фентезійні фільми на думку глядачів.

Лабіринт фавна (2006) – 95% свіжості

Юна Офелія раптово стає героїнею легенди про принцесу Муанну, якій потрібно подолати три випробування, щоб повернутися в казковий світ до свого батька-короля. У реальності життя Офелії далеке від казки, і їй доведеться багато чим заплатити за ці чари.

Лабіринт Фавна

Відьми (1990) – 94% свіжості

Екранізація однойменного роману Роальда Даля. Люк слухає розповідь бабусі про злісних відьом, які ненавидять маленьких дітей. За нещасливим збігом обставин саме на їхній з’їзд потрапляє головний герой. Чаклунки перетворюють його на мишу, але хлопчик не опускає лапки. Заручившись підтримкою бабусі та нового друга, Люк оголошує відьмам війну.

Відьми

Книга джунглів (2016) – 94% свіжості

Екранізація однойменного роману Редьярда Кіплінга. Людське дитинча Мауглі виросло у зграї вовків, яких вважає своєю сім’єю. Щоб не наражати їх на небезпеку, він вирушає на пошуки нового життя у світі людей. Шлях хлопчика лежить через джунглі. А це, як відомо, не найбезпечніше місце. Навіть для вовченят.

Голос монстра (2016) – 86% свіжості

Реальність боляче ранить 12-річного Конора – батько пішов в іншу сім’ю, мама хворіє на онкологію, його ображають однолітки. У нього немає навіть друзів, з якими він міг би поділитися своїми проблемами. Крім одного – дерева-монстра, яке, хоче того Конор чи ні, навчить його, що світ складніший, ніж здається. Він не чорний і не білий – він поганий і добрий одночасно, що юному головному герою доведеться зрозуміти якнайшвидше.

Нескінченна історія (1984) – 83% свіжості

Бастіан постійно витає в хмарах, що абсолютно не подобається оточуючим. Проте саме ця його здатність допомагає хороброму Атрейі в пошуках ліків для хворої королеви, від життя якої залежить доля казкового світу Фантазії.

Нескінченна історія

Спайдервік: Хроніки (2008) – 81% свіжості

Джаред переїжджає з сім’єю в новий будинок, де виявляє довідник авторства Артура Спайдервіка. Незвичайна книга розповідає про те, що феї, гобліни та інші магічні істоти – реальні. Ба більше – Джареду доведеться зіткнутися з ними, щоб захистити книгу Спайдервіка та свою сім’ю від зазіхань злого чаклуна-огра Малгарата.

Хроники Спайдервика

Зоряний пил (2007) – 77% свіжості

Екранізація однойменного роману Ніла Геймана. У селі За-Стіною живе хлопець на ім’я Трістан. Він пристрасно кохає одну дівчину, і, щоб довести їй свою прихильність, обіцяє принести їй впалу зірку. Для цього йому доведеться перейти через стіну і потрапити в чарівний світ Штормхолда. Ось тут-то на нього і чекає справжня пригода з відьмами, небесними піратами, чарівними заклинаннями, і, звичайно ж, справжнім коханням.

Зоряний пил

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com