Правильно готуємо форель: прості рецепти вишуканих страв

23.07.2023, 18:18
144036

Форель – це не тільки дуже смачна і поживна риба, але і прикраса для будь-якого святкового столу. Для її приготування не потрібно якихось особливих навичок і вмінь, треба лише зуміти підкреслити її ніжний, вишуканий смак. Нижче ми розглянемо, як приготувати форель в домашніх умовах.

Читайте також: Легкі в приготуванні та цікаві рецепти страв з кабачків

Паштет з форелі

Інгредієнти

– 4 форелі,

– 3 пучка зеленого салату,

– 570 мл води,

– 250 мл желе,

– 100 мл збитих вершків,

– 1 лимон,

– щіпка меленого чорного перцю, солі.

Рибу відварити на водяній бані і очистити від кісток. Посолити і поперчити. Відварити листя салату, дрібно нарізати і перемішати зі збитими вершками, желе, сіллю і перцем. У форму влити половину суміші. Зверху викласти філе форелі і полити рештою суміші з салату. Поставити в холодильник на 3 ч. Прикрасити збитими вершками, листям салату і скибочками лимона.

Теплий салат з фореллю

Інгредієнти

– 200 г стейка свіжої форелі,

– 1 пучок рукколи,

– 2 болгарських перцю різного кольору,

– 40 г картопляних чіпсів (готових),

– сіль, мелений чорний перець — за смаком,

– оливкова (або рослинне) масло для смаження.

Заправка:

– сіль, цукор — за смаком,

– 2 зубчики часнику,

– 75 мл оливкової олії,

– 1 лимон для соку

Приготування

Збризнути соком лимона стейк. Посолити, поперчити. Обсмажити до готовності на сковороді в оливковій олії. Перекласти на тарілку, закрити фольгою і поставити в тепле місце.

Видалити з перців насіннєві гнізда, розрізати навпіл і нарізати соломкою товщиною близько 5 мм Бланшувати в киплячій воді 1 хв. Злити воду, висушити перець.

Для заправки дрібно порубати часник або пропустити через прес. Додати до подрібненого часнику лимонний сік. Влити оливкову олію, додати сіль, трохи цукру, перемішати. Для сервірування через кільце укласти листя рукколи, бланшований перець, полити невеликою кількістю соусу і притиснути. Зверху покласти кілька листя салату і кілька скибочок теплою риби, покладеної в чіпси.

Шашлик з форелі

Інгредієнти:

– Філе форелі — 500 г

– Помідори черрі — 8-10 шт.

– Шпинат — 200 г

– Цибуля червоний — 1 шт.

– Соус соєвий — 70 мл

– Лимонний (апельсиновий) сік — 70 мл

– Мед рідкий — 50 мл

– Імбир — 1 ч. л.

– Часник — 1-2 зубчики

Приготування:

Філе ріжемо довгими вузькими смужками шириною з помідор черрі. Цитрусовий сік з’єднайте з соєвим соусом, медом і спеціями (імбир і часник). І в цьому маринаді витримайте рибу хвилин 15. Нанизати смужки риби на шампури, чергуючи їх з черрі. Починаєте нанизувати з риби, потім надягаєте помідор, потім знову закриваєте її фореллю і так, до кінця хвилі. Далі тільки вугілля, тут далеко не тікайте, ніжна форель готується миттєво, 5-7 хвилин з кожного боку і все.

Форель, смажена на грилі

Інгредієнти

– 2 форелі, кожна близько 225 г (якщо морожена — розморозити);

– 15 мл меду;

– 15 мл гірчиці в зернах;

– 1 лимон.

Приготування

Помийте форель і висушіть зсередини і зовні. Розігрівайте гриль протягом 5 хвилин. Покладіть мед, масло і гірчицю в невеликий посуд і добре збийте. Вичавіть сік з половини лимона, натерти шкірку на дрібній тертці і додайте в суміш. Змастіть форель зсередини і зовні приготовленої масляною сумішшю і викладіть, голова до хвоста, в дрібну жароміцний посуд.Полийте форель масляною сумішшю. Половину лимона наріжте на шматочки і покладіть всередину форелі. Покладіть посуд з фореллю на нижню решітку. Готуйте 12 хвилин при 20% і включеному грилі, перевертаючи форель.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com