Профспілка вимагає відсторонити голову Приватбанку, відкрито провадження

20.02.2020, 15:10
63933

Окружний адміністративний суд Києва відкрив провадження у справі щодо відсторонення голови правління цього банку Петера Крупханзла.

Читайте також: Юристи Коломойського подали 285 нових позовів проти Приватбанку

Про це повідомляє Громадське.

Справу відкрили за позовом первинної профспілки працівників ПриватБанку.

Окрім Петера Крумханзла, позивачі хочуть звільнити ще двох високопосадовців ПриватБанку.

Підставою для звільнення профспілка називає те, що під час призначення на посаду керівників ПриватБанку було порушено норму закону про те, що такі керівники повинні мати “бездоганну репутацію”.

Зазначимо, що наразі справи про націоналізацію ПриватБанку перенесли. Все через те, що судові процеси, у яких Коломойський оскаржує націоналізацію банку, прив’язали до рішення Верховного суду у справі про визнання пов’язаними з банком особами родини Суркісів.

31 січня Верховний суд переніс цю справу на невизначений термін. Згодом стало відомо, що справу Суркісів Верховний суд планує розглянути 16 березня 2020 року.

9 грудня Шостий апеляційний адміністративний суд переніс розгляд апеляції про законність націоналізації ПриватБанку на 2020 рік.

Рішення мають ухвалити після рішення іншого суду за позовом родини Суркісів, які вимагають визнати недійсною операцію з обміну їхніх вкладів на акції ПриватБанку, який відбувся в межах націоналізації.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com