Проти скандального психолога Спартака Субботи порушили кримінальну справу

29.09.2023, 10:03
147478

Поліція відкрила кримінальне провадження щодо можливого підроблення документів про освіту Спартака Субботи. Поліція перевірятиме можливий факт підроблення або зумисного використання підроблених документів псевдонауковця.

Читайте також: На Львівщині мати катувала 10-річну подругу своєї доньки: побила молотком і зв’язала на всю ніч

Про це повідомила прессекретарка Шевченківського управління поліції Анна Зубрєва в коментарі агентству УНІАН.

За її словами, поступило звернення до Міністерства освіти й науки України щодо освіти скандального психолога, а там скерували це звернення до поліції.

“Ми відкрили кримінальне провадження за частиною 4 статті 358 Кримінального кодексу України. Зараз ведеться досудове розслідування. Проводяться слідчі дії”, – повідомила Зубрєва.

Скандал із псевдонауковцем розгорівся навесні 2023 року, коли Спартак Суббота став героєм розслідування онлайн-медіа “Свідомі”, в якому стверджувалося, що він є шахраєм і самозванцем. Автор розслідування, психолог і гештальт-терапевт Ілля Полудьонний, звинуватив колегу у брехні, сексі з клієнтками та співпраці з забороненою нині партією ОПЗЖ.

Також щодо присудження наукового ступеня Спартаку Субботі МОН надіслало запити до ДП “Інформаційно-іміджевий центр” і ДП “Інфоресурс”, щоб перевірити наявність зазначених документів про освіту в державних реєстрах.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com