Протягом доби в Україну в’їхало понад 15 тисяч осіб, в одного українця експрес-тест підтвердив COVID-19

23.03.2020, 12:11
67281

Упродовж минулої доби прикордонники оформили понад 22 тисячі осіб, з них на в’їзд – понад 15 тисяч. Більше 13 тисяч з них – це українці, які повернулися з-за кордону. Сьогодні планується оформлення евакуаційних поїздів з Латвії та Польщі.

Читайте також: OKKO профінансує додаткові 20 тис. перевезень лікарів під час карантину

Про це повідомляє прес-служба Кабінету міністрів.

Державна прикордонна служба України продовжує роботу та взаємодію з іншими органами щодо забезпечення доставки додому українців, які знаходяться на суміжній стороні без транспортних засобів. Упродовж доби із залученням транспортних засобів органів місцевої влади та ДСНС забезпечено доставку в Україну майже 4 тисяч наших співвітчизників.

Протягом доби прикордонники та працівники санітарно-карантинних підрозділів провели опитування щодо стану здоров’я та виміри температури у більш ніж 15 тисяч осіб. В пункті пропуску “Бориспіль” під час оформлення на приліт пасажирів одного з авіарейсів, громадянин України поскаржився на погане самопочуття. Усі служби діяли відповідно до алгоритму. Чоловіку провели експрес-тест, який показав позитивний результат та підтвердив захворювання на коронавірус. Хворого одразу доставили до інфекційного відділення лікарні.

Читайте також: Хворого на коронавірус можуть посадити на три роки за недотримання умов карантину: чоловік відкидає всі звинувачення

Також сьогодні прикордонники очікують два евакуаційні поїзди – з Польщі та Латвії. Оформлення потягу “Перемишль-Київ” будуть здійснювати у Львівській області прикордонники Мостиського загону, а потяг “Рига-Київ” оформлятимуть у м. Києві військовослужбовці окремого контрольно-пропускного пункту “Київ”.
Окрім того в зоні ООС прийняті окремі рішення щодо перетинання лінії розмежування в обох напрямках майже 100 громадянами, а адмінмежу з тимчасово окупованою територією АР Крим учора перетнули 215 осіб.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com