Рецепт смачного різдвяного печива: поласують усі

24.12.2023, 17:00
151838

Пряники з приємним ароматом, гарним кольором та незвичайним смаком. Ними можна прикрасити ялинку або піднести у вигляді красивих та смачних подарунків на Різдво. Особливість пряників у тому, що вони довго не черствіють і їх можна спекти заздалегідь. Основні інгредієнти тіста — мед, борошно та прянощі. Процес приготування дуже люблять діти, з радістю вони вирізатимуть фігурки і малюватимуть глазур’ю.

Читайте також: Старовинні рецепти традиційної святкової куті

Інгредієнти

– борошно 250 г

– мед 2 ст. л.

– яйце 1 шт.

– імбир мелений 1 ч. л.

– гвоздика мелена 1 ч. л.

 – мускатний горіх мелений 1 ч. л.

– кориця мелена 1,5 ч. л.

– вершкове масло 35 г

– цукор 2 ст. л.

– молоко 2 ст. л.

– яєчний білок 1 шт.

– цукрова пудра 100 г

Змішайте в мисці борошно з прянощами. В іншій мисці – м’яке масло, мед, молоко та цукор. Підігрійте масу на слабкому вогні, поки цукор та масло не розчиняться.

У борошно із прянощами додайте яйце та теплу медову масу. Замісіть тісто.

Розкатайте його в пласт і формами виріжте пряники.

Випікайте в заздалегідь розігрітій духовці до 200 градусів 10 хвилин, а потім дайте охолонути.

Білок збийте до щільної піни. Додайте цукрову пудру і знову добре збийте.

Прикрасьте пряники глазур’ю.

Печиво можна прикрасити і цукровою пудрою!

Смачного!

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com