Рецепт смачного різдвяного печива: поласують усі
Пряники з приємним ароматом, гарним кольором та незвичайним смаком. Ними можна прикрасити ялинку або піднести у вигляді красивих та смачних подарунків на Різдво. Особливість пряників у тому, що вони довго не черствіють і їх можна спекти заздалегідь. Основні інгредієнти тіста — мед, борошно та прянощі. Процес приготування дуже люблять діти, з радістю вони вирізатимуть фігурки і малюватимуть глазур’ю.
Читайте також: Старовинні рецепти традиційної святкової куті
Інгредієнти
– борошно 250 г
– мед 2 ст. л.
– яйце 1 шт.
– імбир мелений 1 ч. л.
– гвоздика мелена 1 ч. л.
– мускатний горіх мелений 1 ч. л.
– кориця мелена 1,5 ч. л.
– вершкове масло 35 г
– цукор 2 ст. л.
– молоко 2 ст. л.
– яєчний білок 1 шт.
– цукрова пудра 100 г
Змішайте в мисці борошно з прянощами. В іншій мисці – м’яке масло, мед, молоко та цукор. Підігрійте масу на слабкому вогні, поки цукор та масло не розчиняться.
У борошно із прянощами додайте яйце та теплу медову масу. Замісіть тісто.
Розкатайте його в пласт і формами виріжте пряники.
Випікайте в заздалегідь розігрітій духовці до 200 градусів 10 хвилин, а потім дайте охолонути.
Білок збийте до щільної піни. Додайте цукрову пудру і знову добре збийте.
Прикрасьте пряники глазур’ю.
Печиво можна прикрасити і цукровою пудрою!
Смачного!
Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook
Помилка в тексті? CTRL+ ENTER
Коментарі (0)