Рецепти смачних страв із лисичок: готувати просто та швидко

3.09.2023, 18:32
146122

Це, мабуть, найуніверсальніші гриби. Лисички поєднуються з рибою та м’ясом, з картоплею, пастою та крупами. З ними будуть завжди смачними суп і різні пироги. До того ж готуються вони легко та швидко.

Читайте також: Сезон перцю розпочався: рецепти дуже смачних страв, від яких ви будете у захваті

Смажена картопля з лисичками

Інгредієнти:

– 500 г молодої дрібної картоплі

– 500 г лисичок

2 ст. л. оливкової олії

– 1 ст. л. вершкового масла

– 1-2 зубчики часнику

– сіль, перець

– зелень

Спосіб приготування:

Картоплю добре помити за допомогою щітки.

Відварити в підсоленій воді до напівготовності, близько 8 хвилин. Злити воду. За необхідності розрізати картоплю на кілька частин

Лисички почистити, відварити 5 хвилин.

У сковорідці розігріти суміш олії. На середньому вогні обсмажити картоплю і лисички до золотавого кольору.

Посолити, додати розчавлений зубчик часнику і вимкнути вогонь.

Перед подачею посипати свіжою зеленню.

Кишеньки зі свинини з лисичками

Інгредієнти:

– Свиняча вирізка – 180 г

– Лисички – 20 г

– Помідор – 20 г

– Твердий сир – 30 г

Для соусу:

– Вершки 18% – 30 г

– Лисички – 15 г

Соєвий соус – 5 г

– Сіль, перець – за смаком

Спосіб приготування:

Свинину ріжемо на три досить товстих шматочки, злегка відбиваємо і робимо в кожному надрізи у вигляді кишеньок.

Лисички відварюємо, ріжемо кубиками, додаємо до них так само нарізані помідори і сир, злегка солимо і фаршируємо цією начинкою свинину.

Кладемо м’ясо на деко, застелене пергаментом, ставимо в духовку, розігріту до температури 190 градусів, на 10 хвилин.

Для соусу вершки змішуємо з вареними лисичками і соєвим соусом, доводимо до кипіння, солимо і перчимо.

Сільський пиріг з лисичками

Рецепти солодких і солоних пирогів до дня народження

Інгредієнти:

– листкове тісто

– 400 г лисичок

– 1 цибулина

– зелень

– олія

– вершкове масло

Для заливки:

-3 яйця

– 100 г твердого сиру

– 150 мл вершків 20%

– сіль, перець – за смаком

Спосіб приготування:

Тісто розморозити, вирізати коло по діаметру форми, трохи розкачати. Викласти в форму, застелену папером для випічки, зробити бортики і наколоти виделкою.

Лисички обсмажити на олії, нарізану цибулю окремо обсмажити на вершковому маслі.

Духовку розігріти до 180 градусів.

Для заливки збити виделкою яйця і вершки, додати тертий сир, сіль і перець.

Викласти на корж смажені гриби, цибулю і нарізану зелень. Залити яєчної сумішшю.

Випікати пиріг до готовності (близько 30 хвилин).

Остудити, а потім розрізати на порційні шматки.

Піца з лисичками і сиром

Піца з лисичками і сиром

Інгредієнти:

Для тіста:

– 190 г борошна

– 150 мл води

– 2,5 г сухих дріжджів (1/2 ч. л.)

– 1/2 ч. л. солі

– оливкова олія

Для начинки:

– 250 г лисичок

– 30 г козячого сиру

– 1 цибулина

– невеликий пучок петрушки

– кілька гілочок чебрецю

– оливкова олія

– сіль, перець

Спосіб приготування:

Змішати борошно з сіллю та дріжджами. Влити теплу воду і додати трохи оливковї олії (1-2 ст. л.). Замісити тісто, добре вимісити, накрити серветкою і залишити в теплому місці приблизно на 1 годину.

Цибулю очистити, нарізати і обсмажити на оливковій олії. Нарізати лисички і додати їх до цибулі. Обсмажувати разом кілька хвилин.

Тісто розтягнути руками, щоб вийшло коло. Викласти цибулю і лисички. Посипати чебрецем, сіллю і перцем. Додати подрібнений козячий сир і скропити оливковою олією.

Випікати в духовці за 220-240 градусів до повної готовності (близько 15 хвилин).

Посипати піцу з лисичками дрібно нарізаною петрушкою.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com