Рецепти смачних страв із лисичок: готувати просто та швидко
Це, мабуть, найуніверсальніші гриби. Лисички поєднуються з рибою та м’ясом, з картоплею, пастою та крупами. З ними будуть завжди смачними суп і різні пироги. До того ж готуються вони легко та швидко.
Читайте також: Сезон перцю розпочався: рецепти дуже смачних страв, від яких ви будете у захваті
Смажена картопля з лисичками
Інгредієнти:
– 500 г молодої дрібної картоплі
– 500 г лисичок
2 ст. л. оливкової олії
– 1 ст. л. вершкового масла
– 1-2 зубчики часнику
– сіль, перець
– зелень
Спосіб приготування:
Картоплю добре помити за допомогою щітки.
Відварити в підсоленій воді до напівготовності, близько 8 хвилин. Злити воду. За необхідності розрізати картоплю на кілька частин
Лисички почистити, відварити 5 хвилин.
У сковорідці розігріти суміш олії. На середньому вогні обсмажити картоплю і лисички до золотавого кольору.
Посолити, додати розчавлений зубчик часнику і вимкнути вогонь.
Перед подачею посипати свіжою зеленню.
Кишеньки зі свинини з лисичками
Інгредієнти:
– Свиняча вирізка – 180 г
– Лисички – 20 г
– Помідор – 20 г
– Твердий сир – 30 г
Для соусу:
– Вершки 18% – 30 г
– Лисички – 15 г
Соєвий соус – 5 г
– Сіль, перець – за смаком
Спосіб приготування:
Свинину ріжемо на три досить товстих шматочки, злегка відбиваємо і робимо в кожному надрізи у вигляді кишеньок.
Лисички відварюємо, ріжемо кубиками, додаємо до них так само нарізані помідори і сир, злегка солимо і фаршируємо цією начинкою свинину.
Кладемо м’ясо на деко, застелене пергаментом, ставимо в духовку, розігріту до температури 190 градусів, на 10 хвилин.
Для соусу вершки змішуємо з вареними лисичками і соєвим соусом, доводимо до кипіння, солимо і перчимо.
Сільський пиріг з лисичками
Інгредієнти:
– листкове тісто
– 400 г лисичок
– 1 цибулина
– зелень
– олія
– вершкове масло
Для заливки:
-3 яйця
– 100 г твердого сиру
– 150 мл вершків 20%
– сіль, перець – за смаком
Спосіб приготування:
Тісто розморозити, вирізати коло по діаметру форми, трохи розкачати. Викласти в форму, застелену папером для випічки, зробити бортики і наколоти виделкою.
Лисички обсмажити на олії, нарізану цибулю окремо обсмажити на вершковому маслі.
Духовку розігріти до 180 градусів.
Для заливки збити виделкою яйця і вершки, додати тертий сир, сіль і перець.
Викласти на корж смажені гриби, цибулю і нарізану зелень. Залити яєчної сумішшю.
Випікати пиріг до готовності (близько 30 хвилин).
Остудити, а потім розрізати на порційні шматки.
Піца з лисичками і сиром
Інгредієнти:
Для тіста:
– 190 г борошна
– 150 мл води
– 2,5 г сухих дріжджів (1/2 ч. л.)
– 1/2 ч. л. солі
– оливкова олія
Для начинки:
– 250 г лисичок
– 30 г козячого сиру
– 1 цибулина
– невеликий пучок петрушки
– кілька гілочок чебрецю
– оливкова олія
– сіль, перець
Спосіб приготування:
Змішати борошно з сіллю та дріжджами. Влити теплу воду і додати трохи оливковї олії (1-2 ст. л.). Замісити тісто, добре вимісити, накрити серветкою і залишити в теплому місці приблизно на 1 годину.
Цибулю очистити, нарізати і обсмажити на оливковій олії. Нарізати лисички і додати їх до цибулі. Обсмажувати разом кілька хвилин.
Тісто розтягнути руками, щоб вийшло коло. Викласти цибулю і лисички. Посипати чебрецем, сіллю і перцем. Додати подрібнений козячий сир і скропити оливковою олією.
Випікати в духовці за 220-240 градусів до повної готовності (близько 15 хвилин).
Посипати піцу з лисичками дрібно нарізаною петрушкою.
Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook
Помилка в тексті? CTRL+ ENTER
Коментарі (0)