Рябошапка заявив, що Кулика звільнять з Генпрокуратури

14.11.2019, 19:49
52242

Колишній прокурор сил АТО і заступник глави департаменту міжнародно-правового співробітництва Генпрокуратури України Костянтин Кулик втратить свою посаду. Його звільнення анонсував генпрокурор Руслан Рябошапка, пише Настоящее время.

Читайте також: Одіозний прокурор Кулик незаконно збудував 14-й поверх в центрі Києва

За словами керівника ГПУ, Кулик зараз “перебуває на лікарняному і не прийшов на тестування”, яке проводиться в межах атестації. “Закон нам не залишає іншого шляху, крім як попрощатися з Костянтином Геннадійовичем”, – зазначив Рябошапка.

Він також додав, що справа про діяльність компанії “Бурісма”, котру вів Кулик і котра опинилася в центрі великого міжнародного скандалу за участі вищого політичного керівництва США, налічує кілька тисяч томів і перебуває на аудиті. За його словами, щоби розібратися в ній новим слідчим потрібно буде багато часу.

Рябошапка окремо відзначив, що до нього “не зверталися” представники США з проханням надати будь-які відповіді, посприяти в будь-яких діях щодо Хантера Байдена і “Бурісми”. Тому він “не відчуває” жодного тиску в зв’язку з цією справою. “Я абсолютно розумію, що мені потрібно робити. І ніякого тиску ні з боку нашого президента, ні з боку іноземних політичних осіб я не відчуваю. У принципі, я вільний робити все, що я вважатиму правильним, і те, що відповідає закону. А не те, що хоче хтось з боку”, – пояснив генпрокурор.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com