СБУ проводить обшуки у керівництва і представників “Українського вибору”

30.03.2021, 11:39
96001

Служба безпеки України проводить обшуки в осіб, причетних до громадської організації «Український вибір».

Про це СБУ повідомила в коментарі Радіо Свобода.

Читайте також: Медведчук програв суд у «Справі Стуса»

Організація пов’язана з одним з лідерів політичної сили «Опозиційна платформа – За життя», народним депутатом Віктором Медведчуком.

Служба безпеки на своєму сайті повідомила, що проводить слідчі дії щодо членів ГО «Український вибір».

«Сьогодні у керівництва і представників цієї організації було проведено 20 обшуків. Відповідні заходи здійснюються з метою документування протиправної діяльності вказаних осіб. Слідчі дії відбувались у понад 10 регіонах країни. Вилучену доказову базу додано до матеріалів справи», – заявили в СБУ.

У відомстві розповіли, що в ході досудового розслідування перевіряється їхнє сприяння проведенню у березні 2014 року незаконного референдуму і виборів в АР Крим та у місті Севастополі.

«Український вибір» наразі не коментував нові обшуки.

25 березня СБУ повідомила про обшуки в рамках розслідування дій представників громадської організації «Український вибір» в їхній участі у анексії Криму. У відомстві заявили, що представники організації «обґрунтовано підозрюються» у сприянні в 2014 році проведенню незаконного референдуму і псевдовиборів у Криму.

За даними слідства, організатори ГО до 2017 року імітували ліквідацію осередків на півострові, а насправді «організація продовжувала проводити у Криму діяльність на шкоду державній безпеці України». В СБУ повідомили про кримінальне провадження за статтею «службове підроблення».

Офіс генерального прокурора поінформував, що підозру повідомили трьом учасникам «Українського вибору».

У партії «Опозиційна платформа – За життя» у зв’язку з обшуками заявили про «політичні репресії і зведення рахунків з політичними опонентами».

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com