Сезон гарбуза розпочато: пропонуємо рецепти дуже смачних страв

1.10.2023, 17:17
147577

Говорити про те, як класно і корисно любити сезонні продукти, – просто. Але з наближенням холоднечі ентузіазм та ідеї випаровуються. Гарбуз – один з найдоступніших овочів з вересня до березняю Пропонуємо рецепти смачних страв з гарбуза.

Читайте також: Рецепти смачних страв із лисичок: готувати просто та швидко

1. Гарбузовий салат з огірками, помідорами та зеленню

Складові:

гарбуз – 400 г

помідори – 3-4 шт.

огірки свіжі – 2 шт.

цибуля – 1 шт.

зелень петрушки – 2 ст.л.

рослинне масло – 3-4 ст.л.

сіль, паприка, червоний мелений перець, оцет – за смаком

Рецепт:

1. Кубиками наріжте гарбуз і огірки, а скибочками – помідори.

2. Подрібніть петрушку, натріть на дрібній терці цибулю.

3. Додайте за смаком прянощі, рослинне масло і все перемішайте.

2. Гарбузовий крем-суп 

Що приготувати з гарбуза? Топ-10 смачних страв

Складові:

гарбуз – 600 г

овочевий або курячий бульйон – 750 мл

морква – 2 шт.

цибуля – 1 шт.

бекон – 250 г

копчений бекон – 125 г

сметана або натуральний йогурт – 3 ст.л.

рослинне масло – 1 ст.л.

зелень петрушки, сіль, чорний мелений перець – за смаком

Рецепт:

1. Додайте масло в каструлю. Обсмажте дрібно нарізану цибулю на повільному вогні 6-8 хвилин.

2. М’якоть гарбуза і натерту моркву покладіть в каструлю і налийте бульйон. Після закипання варіть ще 20 хвилин.

3. Зробіть суп-пюре у блендері і приправте спеціями.

4. Подавайте зі сметаною та петрушкою.

3. Гарбузова запіканка з сиром

Що приготувати з гарбуза? Топ-10 смачних страв

 

Складові:

гарбуз – 1 кг

твердий сир – 150-200 г

молоко – 1 стакан

борошно – 2 ст.л.

панірувальні сухарі – 3 ст.л.

вершкове масло – 1 ст.л.

яєчні жовтки – 2 шт.

вода – півсклянки

цибуля, дрібно нарізана – 4 ст.л.

лавровий лист – 1 шт.

сіль за смаком

Рецепт:

1. Гарбуз наріжте тонкими скибочками і покладіть в каструлю. Додайте туди ще цибулю і лавровий лист. Залийте водою, доведіть до кипіння та варіть на слабкому вогні 15 хвилин. Дістаньте та остудіть гарбуз.

2. Борошно обсмажте на сковороді, влийте молоко і помішуйте до закипання. Дайте соусу прокипіти 5 хвилин на слабкому вогні. Яєчні жовтки збийте і повільно влийте в гарячий соус. Помішуйте безперервно, щоб жовтки не згорнулися.

3. З’єднайте гарбуз, половину сиру і соус. Отриману масу викладіть в деко, попередньо змащене маслом.

4. Другу половину сиру змішайте з панірувальними сухарями і посипте запіканку зверху. Випікайте її при 180 ° С протягом 30 хвилин.

4. Котлети гарбузові

Що приготувати з гарбуза? Топ-10 смачних страв

Складові:

гарбуз – 1 кг

вершки – 100 мл

яйця – 3 шт.

манка – 2 ст.л.

цукор – 1 ст.л.

сухарі подрібнені

рослинна олія

Рецепт:

1. М’якоть гарбуза натріть, відіжміть з неї сік.

2. Додайте до гарбуза вершки і тушкуйте 5 хвилин.

3. Покладіть туди ж цукор, манку, яєчні жовтки, перемішайте все.

4. Зліпити маленькі котлети, занурте їх у збитий білок і обваляйте в сухарях. Після – обсмажте на олії.

5. Гарбузовий пиріг

Що приготувати з гарбуза? Топ-10 смачних страв

Складові:

м’якоть гарбуза – 400 г

пісочне тісто – 200 г

яйце – 1шт.

кориця мелена – 2 ст.л.

мускатний горіх мелений – дрібка

цукор – 2 ст.л.

вершкове масло – 2 ст.л.

Рецепт:

1. Змішайте вершкове масло, цукор, мускатний горіх і корицю, злегка підігрійте. Додайте туди гарбуз і тушкуйте до 15 хвилин, остудіть.

2. Тісто розділіть на дві частини і розкачайте. Одну частину викладіть на дно форми, зверху покладіть гарбузову начинку, накрийте другою половиною тіста.

3. Зверху змастіть пиріг яйцем, посипте цукром і проколіть 3 дірочки. Випікайте при температурі 200° С 30 хвилин.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com