Сезон гарбуза розпочато: пропонуємо рецепти дуже смачних страв
Говорити про те, як класно і корисно любити сезонні продукти, – просто. Але з наближенням холоднечі ентузіазм та ідеї випаровуються. Гарбуз – один з найдоступніших овочів з вересня до березняю Пропонуємо рецепти смачних страв з гарбуза.
Читайте також: Рецепти смачних страв із лисичок: готувати просто та швидко
1. Гарбузовий салат з огірками, помідорами та зеленню
Складові:
гарбуз – 400 г
помідори – 3-4 шт.
огірки свіжі – 2 шт.
цибуля – 1 шт.
зелень петрушки – 2 ст.л.
рослинне масло – 3-4 ст.л.
сіль, паприка, червоний мелений перець, оцет – за смаком
Рецепт:
1. Кубиками наріжте гарбуз і огірки, а скибочками – помідори.
2. Подрібніть петрушку, натріть на дрібній терці цибулю.
3. Додайте за смаком прянощі, рослинне масло і все перемішайте.
2. Гарбузовий крем-суп
Складові:
гарбуз – 600 г
овочевий або курячий бульйон – 750 мл
морква – 2 шт.
цибуля – 1 шт.
бекон – 250 г
копчений бекон – 125 г
сметана або натуральний йогурт – 3 ст.л.
рослинне масло – 1 ст.л.
зелень петрушки, сіль, чорний мелений перець – за смаком
Рецепт:
1. Додайте масло в каструлю. Обсмажте дрібно нарізану цибулю на повільному вогні 6-8 хвилин.
2. М’якоть гарбуза і натерту моркву покладіть в каструлю і налийте бульйон. Після закипання варіть ще 20 хвилин.
3. Зробіть суп-пюре у блендері і приправте спеціями.
4. Подавайте зі сметаною та петрушкою.
3. Гарбузова запіканка з сиром
Складові:
гарбуз – 1 кг
твердий сир – 150-200 г
молоко – 1 стакан
борошно – 2 ст.л.
панірувальні сухарі – 3 ст.л.
вершкове масло – 1 ст.л.
яєчні жовтки – 2 шт.
вода – півсклянки
цибуля, дрібно нарізана – 4 ст.л.
лавровий лист – 1 шт.
сіль за смаком
Рецепт:
1. Гарбуз наріжте тонкими скибочками і покладіть в каструлю. Додайте туди ще цибулю і лавровий лист. Залийте водою, доведіть до кипіння та варіть на слабкому вогні 15 хвилин. Дістаньте та остудіть гарбуз.
2. Борошно обсмажте на сковороді, влийте молоко і помішуйте до закипання. Дайте соусу прокипіти 5 хвилин на слабкому вогні. Яєчні жовтки збийте і повільно влийте в гарячий соус. Помішуйте безперервно, щоб жовтки не згорнулися.
3. З’єднайте гарбуз, половину сиру і соус. Отриману масу викладіть в деко, попередньо змащене маслом.
4. Другу половину сиру змішайте з панірувальними сухарями і посипте запіканку зверху. Випікайте її при 180 ° С протягом 30 хвилин.
4. Котлети гарбузові
Складові:
гарбуз – 1 кг
вершки – 100 мл
яйця – 3 шт.
манка – 2 ст.л.
цукор – 1 ст.л.
сухарі подрібнені
рослинна олія
Рецепт:
1. М’якоть гарбуза натріть, відіжміть з неї сік.
2. Додайте до гарбуза вершки і тушкуйте 5 хвилин.
3. Покладіть туди ж цукор, манку, яєчні жовтки, перемішайте все.
4. Зліпити маленькі котлети, занурте їх у збитий білок і обваляйте в сухарях. Після – обсмажте на олії.
5. Гарбузовий пиріг
Складові:
м’якоть гарбуза – 400 г
пісочне тісто – 200 г
яйце – 1шт.
кориця мелена – 2 ст.л.
мускатний горіх мелений – дрібка
цукор – 2 ст.л.
вершкове масло – 2 ст.л.
Рецепт:
1. Змішайте вершкове масло, цукор, мускатний горіх і корицю, злегка підігрійте. Додайте туди гарбуз і тушкуйте до 15 хвилин, остудіть.
2. Тісто розділіть на дві частини і розкачайте. Одну частину викладіть на дно форми, зверху покладіть гарбузову начинку, накрийте другою половиною тіста.
3. Зверху змастіть пиріг яйцем, посипте цукром і проколіть 3 дірочки. Випікайте при температурі 200° С 30 хвилин.
Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook
Помилка в тексті? CTRL+ ENTER
Коментарі (0)