Швейцарські хакери зламали сайти федеральних правоохоронних управлінь та оприлюднили їх дані

4.06.2023, 22:16
141688

Хакери опублікували в даркнеті дані Федерального управління поліції та Федерального управління митної та прикордонної безпеки Швейцарії скориставшись вразливістю на серверах компанії, яка їх розмістила.

Про це пише “Європейська правда”.

Читайте також: Швейцарія хоче видворити відомого російського мультимільярдера – ЗМІ

Жертвами кібератаки, про яку стало відомо в суботу, стали не лише поліція та прикордонники, а й швейцарська армія, що, як стверджує Le Temps, відбулось уперше в історії країни.

Федеральна поліція і митна служба Швейцарії підтвердили публікацію в інтернеті викрадених даних, але запевнили, що вона не становить значної загрози.

За словами представника поліції, постачальник програмного забезпечення Xplain повідомив про атаку кілька днів тому. При цьому, наскільки відомо, жоден із правоохороних проєктів не постраждав, а Xplain мав доступ лише до анонімізованих даних із тестовою метою.

У Федеральній митній службі Швейцарії заявили, що зловмисники не викрали безпосередньо їхні дані – йдеться лише про інформацію з листування з клієнтами. Там додали, що за фактом кібератаки розпочали розслідування.

Останніми роками у Швейцарії зростає кількість кібератак, зокрема на місцеві органи влади, медичні онлайн-кабінети, ЗМІ та великі фінансові компанії.

Минулого року Швейцарія затвердила генеральний план розвитку кіберзахисту, який передбачає виідлення до 2,4 мільярда швейцарських франків ($2,6 мільярда) протягом наступних кількох років.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com