Сьогодні в Україні розпочалась реєстрація на ЗНО-2020 (графік)

3.02.2020, 10:30
61715

Сьогодні, 3 лютого, в Україні розпочинається реєстрація на основну сесію ЗНО, яка триватиме до 24 березня. Про це повідомляє Львівський регіональний центр оцінювання якості освіти.

Читайте також: Верховна Рада ухвалила законопроєкт “Про повну загальну середню освіту”

Щоб зареєструватись, потрібно створити та оформити відповідну картку, сформувати пакет документів і надіслати його до регіонального (Львівського) центру оцінювання якості освіти.

Підтвердженням факту реєстрації для участі в ЗНО є сертифікат, що надійде в індивідуальному конверті.

Реєстрація доступна за посиланням.

Для успішної реєстрації потрібно обрати відповідну категорію учасника:

якщо людина у 2020 році завершує навчання в закладі загальної середньої освіти (школа, гімназія, ліцей тощо), то її категорія – “Випускник закладів загальної середньої освіти 2020 року”;

якщо людина є учнем (студентом, слухачем) закладів професійної (професійно−технічної) освіти і здобуває в поточному році повну загальну середню освіту (проходить ДПА), то це буде категорія “Учень (слухач) закладів професійної (професійно−технічної) освіти”;

Читайте також: В Україні вивчення основ ПДР може стати обов’язковим предметом в школі

якщо людина є учнем (студентом, слухачем) закладу вищої освіти (коледж) і здобуває в поточному році повну загальну середню освіту (проходить ДПА), її категорія буде “Студент закладу вищої освіти”;

якщо людина вже має атестат (здобула повну загальну середню освіту в попередні роки), незалежно від того, де вона навчається зараз, матиме категорію “Випускник минулих років”;

якщо людина навчається у закордонному навчальному закладі та здобуває в поточному році повну загальну середню освіту, її категорія – “Випускник, який здобуде в 2020 році повну загальну середню освіту в навчальному закладі іншої держави”.

У Центрі зазначають, що керівники закладів освіти можуть надсилати комплекти реєстраційних документів учнів (слухачів, студентів) для проходження ДПА у формі ЗНО до 17 березня 2020 року. Процедура реєстрації для проходження ДПА у формі ЗНО дещо відрізняється, з інструкцією можна ознайомитись за посиланням.

Результати ЗНО з математики та фізики буде оголошено до 12 червня, з української мови та літератури, історії України та іноземних мов – до 20 червня, з біології, географії, хімії – до 24 червня.

Читайте також: Володимир Зеленський оголосив 2020/2021 навчальний рік “Роком математичної освіти в Україні”

Графік основної сесії ЗНО−2020:

21 травня – з математики;

26 травня – з української мови та літератури;

28 травня – з фізики;

1 червня – з іспанської, німецької, французької мов;

2 червня – з англійської мови;

4 червня – з історії України;

9 червня – з біології;

11 червня – з географії;

15 червня – з хімії.

У завданнях ЗНО протягом п’яти років будуть використовуватися норми українського правопису, які не зазнали змін. В Українському центрі оцінювання якості освіти було ухвалено рішення: протягом п’яти років не вважати помилковим написання слів згідно з нормами попередньої редакції правопису.

Читайте також: Учні зможуть безкоштовно відвідувати додаткові заняття у школі

За запитом учасників завдання сертифікаційних робіт з історії України, математики, біології, географії, фізики та хімії буде перекладено кримськотатарською, молдовською, польською, російською, румунською й угорською мовами.

У 2020 році пороговий бал з математики та фізики буде визначено до 11 червня, з української мови та літератури, історії України та іноземних мов – до 19 червня, з біології, географії, хімії – до 23 червня.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com