Учні зможуть безкоштовно відвідувати додаткові заняття у школі

20.01.2020, 14:10
60379

Усі учні закладів середньої освіти зможуть покращити знання на індивідуальних заняттях у школі за державний рахунок. Це передбачає закон, який прийняв парламент минулого тижня, повідомляє “Інтерфакс−Україна”.

Читайте також: В Україні ЗНО для вчителів стане обов’язковим – Новосад

“Це те, що ми дописали за результатами PISA. Що дозволяє мати індивідуальні заняття, якщо є потреба поліпшити знання з того чи іншого предмету. Фактично ми даємо право на якесь “узаконене репетиторство” в публічних школах, що оплачуватиметься за рахунок державних коштів”, − говорить міністерка освіти і науки України Ганна Новосад.

У міністерстві впевнені, що деякі вчителі спекулюватимуть такими заняттями, аби отримувати додатковий дохід. Однак вирішити це питання вони не здатні, бо неможливо законодавствчо врегулювати всі потенційні підступи недоброзичливців.

“Ми повинні довіряти вчителям і вірити, що школа ставить перед собою завдання надати всім хороші знання. Думаю, в нормативці ми знайдемо, як це обмежити. Має бути розуміння − якщо у вчителя весь клас різко стає гірше вчитися, і після уроків, передбачених планом, всі йдуть на позакласні заняття, то це буде певним дзвіночком для директора − щось не так”, − каже Новосад.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com