Справедливе правосуддя для українців і бізнесу можливе лише за повного перезавантаження судової системи, – «УДАР Віталія Кличка»

12.10.2021, 13:30
102753

Україні потрібне тотальне перезавантаження судової реформи, адже це єдина можливість забезпечити для бізнесу та всіх українців справедливе правосуддя. Тому політична партія «УДАР» Віталія Кличка вимагає максимально швидко запустити роботу Етичної ради ВРП, щоб розблокувати продовження судової реформи.

Читайте також: «Хочеш нормально жити − будь активним, наполегливим і не бійся труднощів», − лідер Волинського осередку «УДАР» Юрій Гупало

З відповідною заявою виступили у політичній силі «УДАР» Віталія Кличка.

«Відсутність чесних судів в Україні не дозволяє захистити свої права громадянам, а підприємцям – свій бізнес та майно. Більшість іноземних інвесторів, оцінюючи ризик корупції в судах, не ризикують інвестувати в нашу економіку. Через неможливість відстояти свої права в судах європейські політики та експерти прямо закликають не інвестувати в економіку України з-за кордону», – заявляють у партії.

«Ударівці» вважають, що від реформування судової системи сьогодні залежить не лише фінансування з фондів ЄС. Від того, чи спроможеться Україна очистити суддівський корпус і забезпечити справедливе правосуддя для громадян, бізнесу, іноземних інвесторів, залежить, чи стане Україна європейською державою, чи увійде до складу ЄС і НАТО. Чи буде залишатися у статусі «чорної діри», а західні лідери будуть радити ніколи не інвестувати сюди та не починати тут бізнес.

В «УДАРі» наголошують, що єдиним варіантом є повне перезавантаження судової системи шляхом звільнення всіх суддів з подальшим переобранням всього суддівського корпусу. А тому, щоб зрушити судову реформу з мертвої точки може створення Етичної ради, яка буде контролювати доброчесність членів Вищої ради правосуддя. В партії наполягають на необхідності максимально швидкого запуску цього органу.

Читайте також: «УДАР» самостійно братиме участь у наступних парламентських виборах

«Парламент має ухвалити законодавчі зміни, які допоможуть розблокувати створення Етичної ради ВРП. Зокрема, якщо Рада суддів у відведений строк не запропонувала жодного кандидата до складу Етичної ради, право висувати кандидатів повинно переходити до Ради прокурорів України, Ради адвокатів України та Національної академії правових наук України. Вони повинні висунути кандидатури у 15-денний строк», – пропонують в «УДАРі» Віталія Кличка.

В «УДАРі» наголошують на тому, що швидкого завершення потребує і реформа Конституційного Суду України. Тому що цей суд наразі опинився у підвішеному стані і частково втратив легітимність. Але не позбувся повноважень. Саме тому важливо ухвалити збалансований закон про кваліфікаційні вимоги до суддів Конституційного Суду і забезпечити його очищення від корупції.

Читайте також: Від боротьби з олігархами в «антиолігархічному» законі залишилась тільки назва, – «УДАР» Віталія Кличка

«УДАР» звертається до всіх народних депутатів з вимогою проявити державницьку позицію і завершити справу, яку до цього не вдавалося зробити нікому – забезпечити очищення судової влади.

«Від того, чи отримають українці справедливе правосуддя залежить, чи стане Україна європейською державою та чи увійде до складу ЄС і НАТО. Без справедливих судів ми ніколи не збудуємо сильну Україну», – додає лідер Волинського осередку політичної партії «УДАР» Юрій Гупало.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com