Стосується вух: вчені назвали незвичний спосіб схуднення

18.05.2023, 23:07
140778

Нове дослідження передбачає, що акупунктура з використанням крихітних бусинок, а не голок, може прибрати до 10 см з талії при використанні на вухах.

Читайте також: Фукс отримав підозру від СБУ: міг розкрадати кошти мільярдами гривень

Про це пише dailymail.co.uk.

Відходячи своїм корінням до традиційної китайської медицини, намистини або “насіння” прикріплюються до шести точок зовнішнього вуха, щоб стимулювати нерви та органи, які регулюють апетит, почуття ситості та почуття голоду.

Тим, хто використав цю техніку, вдалося скоротити споживання їжі вдвічі протягом трьох місяців і суттєво знизити вагу, індекс маси тіла (ІМТ) та жирові відкладення.

У дослідженні взяли участь 81 японець у віці від 21 до 78 років із надмірною вагою або ожирінням, із середнім ІМТ 28,4 та високим рівнем абдомінального жиру.

Кожного зважували та вимірювали на початку та наприкінці лікування, включаючи масу тіла, відсоток жиру в організмі, жирову масу, безжирову масу, м’язову масу, ІМТ та абдомінальний жир.

Відома як аурикулярна акупунктура, вона проводилася з використанням металевих вушних куль діаметром 1,5 мм у шести точках зовнішнього вуха, що представляють стравохід, верхню частину шлунка, шлунок, легені та ендокринну систему.

До цих точок на обох вухах були прикріплені намистини, щоб учасники постійно отримували однаковий тиск на кожну з шести точок акупунктури, змінюючи їх двічі на тиждень під час візитів до лікарні.

Учасників попросили скоротити загальне споживання їжі наполовину протягом трьох місяців лікування і вони вели щоденники харчування.

Дослідники з клініки Токіо виявили, що учасники втратили в середньому 10,4 см в талії, зменшившись у середньому з 98,4 см до 88 см.

Вони також втратили 4% загального жиру в організмі, зазвичай з 28,2% до 24,3%, згідно з дослідженням, представленим на Європейському конгресі з ожиріння в Дубліні.

Показники нездорового абдомінального жиру знизилися, а ІМТ знизився майже на 3 бали з 28,4 кг/м2 до 25,5 кг/м2 в середньому.

Доктор Такахіро Фудзімото, який керував дослідженням, сказав: “Наші результати показують, що акупунктура на вусі може сприяти зниженню ваги в поєднанні з дієтою та фізичними вправами. Цілком ймовірно, що акупунктура має позитивний ефект, пригнічуючи тягу і апетит, покращуючи травлення і підвищуючи метаболізм”.

Дослідники визнали обмеження, у тому числі наглядове дослідження у невеликій групі протягом короткого періоду часу.

Експерти також припустили, що інші елементи втручання могли сприяти зниженню ваги, наприклад, ведення щоденника харчування, що підвищує поінформованість людей про свій раціон.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com