Супрун пояснила, чому небезпечно опускати маску з носа

2.07.2020, 19:51
77191

Неправильне використання маски під час карантину може бути навіть небезпечнішим за її відсутність. Крім того, маска нічим не допоможе, якщо носити її нижче носа. Таку заяву у Facebook зробила екс−очільниця МОЗ Уляна Супрун.

Читайте також: Лікарі б’ють на сполох: лікарні Західної України переповнені хворими на COVID-19

“Неправильне використання маски − набагато гірше за її відсутність. Люди думають, що захищені, і ігнорують решту заходів безпеки. А носіння маски, як відомо, працює лише в комплексі з чистими руками та фізичною дистанцією. І точно не захищає, якщо виставити зверху носа. Маска – це не амулет і не оберіг. Нею потрібно користуватися правильно”, − зазначила вона. Медик пояснила, що ніс – це “ворота” для вірусу SARS–CoV–2.

Дослідження свідчать, що носова порожнина – одна із найбільш небезпечних та водночас вразливих до вірусу частин тіла.

Читайте також: Повідомили, чи виявили COVID-19 у малюка, матір якого померла після пологів на Волині

“Тому навіть складно бачити, як люди спускають маски нижче носа, думаючи, що все ще захищені. Бо це прямий шлях до зараження новим вірусом. Та й взагалі лишає носіння маски будь–якого сенсу. Ви ж не будете виставляти кінчик носа зі скафандра у відкритому космосі. З маскою так само. Вона працює – лише, коли вдягнена правильно, до того ж, чистими руками”, – зазначила вона.

“Збудник COVID–19 поширюється від людини до людини разом із краплями, які виділяються, коли хтось інфікований кашляє, чхає або розмовляє. Маска забезпечує бар’єрний захист між інфікованими та незараженими людьми. Але все це спрацює за умови, що маска була одягнена та знята правильно. Якщо ніс відкритий – захист не спрацює”, – пояснила вона.

Читайте також: У світі серйозно заговорили про другу хвилю коронавірусу: Україна під загрозою

Супрун нагадала, що науковці досі не мають всіх відповідей щодо розповсюдження вірусу. Однак, якщо розумно використовувати вже відомі дослідження, то можна забезпечити найкращий захист собі та людям навколо.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com