Супрун розповіла про наслідки післяпологової депресії

11.08.2019, 13:55
36888

В.о. міністра охорони здоров’я Уляна Супрун на своїй сторінці у Facebook розповіла про наслідки післяпологової депресії, що виникає у 13% породіль. За її словами, 13% породіль мають депресію, 9% – тривожний розлад, а 3-5% – обсесивно-компульсивний розлад.

Читайте також: Супрун назвала головні причини зайвої ваги

Жінки, які народили зі значним втручанням і ризиком для життя, імовірно, будуть мати посттравматичний розлад, а до 12% батьків переживають вигоряння.

″Реклама створює образ радісного і світлого батьківства, глянець стверджує, що материнство – це розкішні форми і гарне волосся, а батьки, які рік тому вимагали онуків, дивуються: ″А що ж ви хотіли? Діти – це важко″. ″Важко″ – не те слово… Про це треба говорити, називати речі своїми іменами і вчитися керувати такими станами. Час усвідомлювати батьківство раціонально і співчутливо″, – написала Супрун.

Вона вказує, що післяпологова депресія – це ″не просто печаль і втома після народження дитини″. ″Це тривала депресія, яка може ставати все важчою і ставити під загрозу догляд за дитиною, собою, сімейні відносини, здоров’я і навіть життя. Цей психічний стан поки називають навколопологовою депресією, оскільки починається він переважно під час вагітності, а після пологів посилюється. Особливо ризикують жінки, які народжують вперше, матері підліткового віку і жінки із травматичними пологами″, – пояснила очільниця МОЗ.

Супрун зазначає, що якщо ігнорувати навколопологову депресію, вона може закінчитися суїцидом, вбивством або психозом.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com