Супрун розповіла, як правильно користуватися антисептиком для рук

2.03.2020, 19:15
65223

Коронавірус COVID 2019 , який діагностовано вже в 70 країнах світу і став причиною смерті майже вже 3 тисяч чоловік, змусив задуматися про важливість використання антисептика для рук.  Як розповіла Уляна Супрун на своїй сторінці в Facebook, антисептик − це такий засіб, яке має бути в кишені завжди, не тільки під час спалахів хвороби. Вона додала, що це незамінний засіб для рук, коли поблизу немає ні води, ні мила.

Читайте також: Супрун розповіла про головну “зброю” проти коронавірусу

Уляна Супрун повідомила, що не кожен антисептик, який продають в торгових точках України, здатний впоратися з мікробами і порадила вибирати той, який містить 60-80% спирту або 2% хлоргексидину. Також вона розповіла, як правильно використовувати антисептик.

Антисептик повинен покривати всю поверхню шкіри рук. Для цього слід використовувати 3 мл розчину, а це не менше 24−27 “пшиків” кишеньковим диспенсером (це той, що з дозатором). Якщо у вас такий, просто відкрутіть дозатор і вилийте на руки не менше 3 мл. До речі, правильне кількість антисептика зазвичай вказують на інструкції до виробу.

Обробляти руки слід не менше 30 секунд. Це дійсно важливо, інакше небезпечні мікроби можуть вижити.

Багато бруду збирається під нігтями, тому особливу увагу приділіть їх очищення.

У разі частого користування антисептиком застосовуйте крем для рук, щоб уникнути підсушування і утворення тріщин шкіри.

Тримайте антисептик подалі від маленьких дітей. Ці симпатичні баночки дуже приваблюють малюків, але спирт, який є в антисептику, дуже токсичний.

Читайте також: Супрун розповіла, які небезпеки може викликати ведення “ідеальної” сторінки в соцмережах

Уляна Супрун додала, що антисептики дійсно можуть зменшити кількість мікробів на руках, але на жаль, не є панацеєю для всіх видів мікробів. Найкращим видом залишається мило і води.

Крім того, існують ситуації, при яких антисептик істотно не допоможе: руки сильно брудні або жирні; на шкіру потрапили шкідливі хімічні речовини, пестициди або важкі метали.

Крім того, Супрун додала ще кілька важливих рекомендацій по використанню антисептика для рук. Вона порадила нанести антисептик на поверхню однієї руки, а потім розподілити його по поверхні обох рук. Після − не витирати, а дати йому висохнути самостійно.

Читайте також: Супрун розвіяла міфи про харчову детоксикацію організму після свят

Антисептики з вмістом спирту не впливають на виникнення стійких до антибіотиків бактерій. Вони також вбивають мікроби, але роблять це не так як антибіотики і особливо важливо − вбивають швидко, тому мікроби не встигають адаптуватися або чинити опір.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com