Символ духовної єдності та свободи українського народу : у Луцьку створили «ланцюг єднання»

22.01.2022, 16:32
109728

Сьогодні, 22 січня, до Дня Соборності України, в обласному центрі Волині небайдужі волиняни створили «ланцюг єднання» – символ духовної єдності та свободи українського народу, який сформували від Театрального майдану вздовж вулиці Лесі Українки. Учасники заходу розгорнули та несли 200-метровий прапор України.

Читайте також: «Ми сильні, коли єдині!», – Волинський «УДАР» провів акцію до Дня Соборності України

Урочистий захід розпочався о 12:00 з вітального слова біля пам’ятника Лесі Українці. Хвилиною мовчання лучани вшанували пам’ять українців, які боролися за соборність України.

Як повідомили організатори дійства, у «живий ланцюг єдності» об’єдналося більше 1000 волинян.

До процесу долучилася і команда Волинського «УДАРу».

«Таке символічне дійство справді показує те, що українці – єдиний і неподільний народ, який хоче жити в успішній та щасливій країні. Ми повинні бути єдині і ніяка влада не зможе розділити наш народ», – переконана «ударівка» Іванна.

«День Соборності України означає формування нації. Саме цього дня 1919 року об’єдналися дві частини України. Ми повинні завжди пам’ятати хто ми, та якого роду. Україна буде сильною, адже ми сильні, коли єдині», – додає «ударівець» Михайло.

Нагадаємо, цьогоріч політична партія “УДАР Віталія Кличка” проводить всеукраїнську акцію “ФЛЕШМОБ ДО ДНЯ СОБОРНОСТІ «СИЛЬНІ, КОЛИ ЄДИНІ» #СильніЄдині, до участі в якому також долучилася і команда Волинського «УДАРу».

Довідка. День 22 січня 1919 року ввійшов до національного календаря, як велике державне свято – День Соборності. Саме тоді на площі перед Софією Київською було урочисто проголошено злуку Української Народної Республіки і Західноукраїнської Народної Республіки. Символом єднання та соборності в цей день став «живий ланцюг».

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com