Синці на тілі: чи завжди це привід для тривоги?

27.01.2021, 17:16
93698

Гематолог Юлія Ненашева розповіла, при появі яких синців на тілі потрібно терміново звертатися до лікаря.

Читайте також: COVID-19 може викликати зміни шкіри

Синці часто з’являються на тілі людей при фізичних пошкодженнях. Під шкірою збираються згустки крові, і від цього на ній проявляються сині плями. Бувають же випадки, коли посиніння не пов’язані з ударами.

Про це повідомляє Свідок.

Подібні прояви не повинні лякати людей, адже в більшості випадків – це природні прояви, але іноді вони можуть свідчити про порушення в організмі. Наприклад, у жінок через гормональні змін деякі судини можуть реагувати таким чином, але синців не повинно бути кілька. У деяких людей спостерігається дисплазія сполучної тканини, крихкість судин і рухливість суглобів. В такому випадку також можливі невеликі гематоми. Коли ж синців більше десяти або вони маленькі, але численні, гематолог радить не зволікати з візитом до лікаря.

Фахівець не зможе відразу ж виявити причину порушення. Щоб поставити діагноз, доведеться провести не тільки ряд тестів, але і опитати пацієнта на наявність спадкових недуг. Головне, на що звертають увагу лікарі – це фактор згортання крові. Крім цього, береться аналіз на хворобу Віллебранда. Вона може діагностуватися не тільки в дитячому віці, а й у дорослих людей.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com