Топ-3 рецепти страв з молодої картоплі

14.05.2023, 17:33
140524

На прилавках у магазинах уже з’явилась молода картопля. Готувати її дуже легко і приємно, а свіжий смак бульб прекрасно поєднується із зеленню, грибами і м’ясом. Пропонує мо рецепти смачних страв із молодої картоплі.

Читайте також: Триває сезон черемші: рецепти корисних та смачних страв

Молода картопля з кропом і часником

–  Картопля молода – 0.5 кг.

– Часник – 3-4 зубчики.

– Кріп – маленький пучок.

– Сметана жирна – 3 ст. л, або олія – 4 ст. л.

– Сіль, спеції за смаком.

Картоплю почистити за допомогою жорсткої щітки. Викласти в каструлю, залити холодною водою і варити до готовності (15-20 хвилин). Чим дрібніше бульби, тим швидше вони зваряться. Кріп обірвати на стеблі і дрібно нарізати. Часник натерти на дрібній тертці або розчавити в часничниці.

З картоплі злити воду. Посолити і полити картоплю сметаною або олією – кому як більше подобається. Додати часник і кріп і акуратно все перемішати, щоб не пошкодити картоплини. Подавати як гарнір до м’яса або овочів.

Молода картопля з грибами в сметані

– Молода картопля – 1 кг.

– Гриби – 500 г.

– Сметана – 200 г.

– Сіль – за смаком.

– Цибуля – 1 шт.

– Лавровий лист – 1-2 шт.

– Борошно – 2 ст. ложки.

– Олія – 2 ст. л.

Картоплю добре промити, викласти в каструлю і залити окропом. Поставити на невеликий вогонь і варити 15-20 хвилин. В середині варіння додати в каструлю сіль і лавровий лист. Гриби промити і розрізати на четвертинки. Цибулю нарізати соломкою.

На сковороді нагріти олію і обсмажити цибулю до легкого золотистого кольору. Потім додати в сковороду цибулю і смажити, поки не випарується вся волога з грибів. Додати в сковороду борошно і сметану, посолити і поперчити. Обсмажувати все разом 5-7 хвилин, поки підлива не загусне. Потім додати пару столових ложок води і тушкувати ще пару хвилин. Злити воду з картоплі і перемішати з грибною підливою.

 

 

Молода картопля в духовці з куркою

– Картопля молода – 700 г.

– Курка – 500 г.

– Цибуля ріпчаста – 1 шт.

– Сметана – 2 ст. л.

– Часник – 2 зубчики.

– Сіль, перець чорний мелений – за смаком.

– Приправа для курки – 1 ч. л.

– Приправа для овочів – 1 ч. л.

– Паприка – 1 ч. л.

– Олія – 2 ст. л.

– Вода – 50 мл.

– Кріп, петрушка за смаком.

Картоплю почистити ножем і нарізати на 4 частини, або навпіл, якщо бульби дуже маленькі. Викласти картоплю в форму для запікання і полити олією. Посипати картоплю приправою для овочів, сіллю, паприкою і чорним меленим перцем.

Курку вимити і нарізати на великі частини. Посолити і приправити. Цибулю нарізати крупно, а часник – дрібно. На картоплю викласти м’ясо, цибулю і часник. Влити воду і полити всю суміш сметаною. Накрити фольгою або пергаментом і запікати 25 хвилин при 180 градусах, потім зняти фольгу і пекти ще 30 хвилин. Перед подачею посипати рубаною зеленню.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com