“Це все ігри”: у МЗС Литви прокоментували, чому вони блокують Калінінград

4.07.2022, 09:02
123209

Санкції ЄС, які стосуються блокади Калінінграда, були ухвалені ще у квітні.

Читайте також: На окупованих територіях активізували роздачу паспортів рф

Від цього часу Литва скорочувала постачання своєю територією до російського Калінінграда, проте Путін на це відреагував лише у червні, а тому це може свідчити про якісь ігри Кремля.  Про це сказав міністр закордонних справ Литви Ґабріелюс Ландсберґіс в інтерв’ю ТСН.

“Дехто казав це тому, що війна в Україні не йде так добре (для Росії – ред.). Тому йому (Путіну – ред.) треба відволікти увагу. Санкції вже були ухвалені. Четвертий пакет санкцій, який і створив це питання, був ухвалений у квітні. Всі пояснення були дані тоді. І ми побачили скорочення кількості транзиту, і це показувало, що ми готуємося. Тому те, що ми бачимо зараз, це ігри”, – сказав Ґабріелюс Ландсберґіс.

Він наголосив, що у тому, що Литва заблокувала постачання до Калінінграду немає ніякої несподіванки.

“Я маю бути дуже конкретним та чітким. Це не позиція Литви. Ми частина ЄС, і це європейські санкції. Тому ми лише одна з країн, яка імплементує ці санкції. І оскільки ми є об’єднанням і державою, які засновані на правилах, і якщо це закон, ми маємо його виконувати. В цьому якраз і є відмінність від спроб та різних намагань сказати, що це виключно санкції Литви, що Литва щось там таке робить… Кожна країна в ЄС, коли санкції ухвалені Радою ЄС та пояснені Єврокомісією, має їх імплементувати. Це закон. Тому немає нічого екстраординарного в тому, що зробила Литва. Єдина річ, яку ми маємо, це географія. Це нас і відрізняє від інших (в ЄС – ред.)”, – сказав очільник литовського МЗС.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com