У Дніпрі посадовці привласнили 25 мільйонів бюджетних коштів, які були призначені на реконструкцію дитсадків та шкіл міста

13.01.2020, 13:50
59642

Посадовці Дніпровської міської ради привласнили 25 мільйонів бюджетних коштів на реконструкції соціальних об’єктів. Про це повідомляє УНІАН з посиланням на прес−центр Служби безпеки України.

Читайте також: СБУ розпочала кримінальне проводження проти колишнього глави ДБР Труби

“Оперативники спецслужби встановили, що керівництво одного з Департаментів Дніпровської міськради провело публічні закупівлі на загальну суму майже 130 мільйонів гривень для проведення робіт з капітального ремонту та реконструкції дитячих садків і шкіл міста. Організатори протиправної схеми зареєстрували для участі у тендері низку підконтрольних фірм для штучного створення конкуренції на торгах. Унаслідок чого переможцями у публічних закупівлях стали «партнерські» комерсанти”, – говориться в повідомленні.

Перевірка зафіксувала, що під час виконання договорів підрядники виконали роботи не в повному обсязі, із завищенням вартості. Вони також використовували матеріали сумнівної якості. “Зекономлені” кошти учасники оборудки виводили у “тінь”, загалом зловмисники привласнили 25 мільйонів гривень бюджетних коштів.

Читайте також: ДБР провело обшуки на Галицькій митниці та в її керівника

“За попередніми даними, неякісно виконані роботи у дитсадках і школах поставили під загрозу життя і здоров’я дітей”, − зазначили в СБУ.

У межах розпочатого кримінального провадження за ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України, після закінчення відповідних експертиз, планується повідомлення про підозру організаторам та учасникам злочинної схеми.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com