У Харкові хочуть встановити пам’ятник померлому меру Геннадію Кернесу

17.12.2020, 20:19
91713

Міськрада Харкова пропонує поставити пам’ятник міському голові Геннадію Кернесу, який помер 17 грудня, або назвати на його честь вулицю. Про це заявив секретар Харківської міськради Ігор Терехов в коментарі виданню “Страна”.

Читайте також: Кернеса визнали міським головою Харкова без складання присяги, розгорівся скандал

Терехов сказав, що Кернес “став брендом Харкова”.

“Стільки, скільки він зробив для міста, ніхто для нього не зробив. І ми обов’язково увічнимо пам’ять Кернеса в Харкові. Це наш святий обов’язок перед ним… Увічнити людину можна по-різному. Це може бути як пам’ятник, так і вулиця, проспект, названі його ім’ям. Ми зараз думаємо, як це зробити”, – розповів він.

“Кернес важко сходився з людьми, але розходився ще важче. Не було такого, щоб він не прийшов на допомогу. Він робив для близьких людей все можливе і неможливе. Кернес дуже чуйний. Якщо він дружив, він дружив назавжди”.

Нагадаємо, у ніч на 17 грудня у берлінській клініці Charite помер Геннадій Кернес.

Він обіймав посаду мера Харкова з 2010 року, а 9 грудня 2020-го знову отримав повноваження міського голови на першій сесії новообраної Харківської міської ради. Його оголосили мером без приведення до присяги.

У зв’язку зі смертю Кернеса 17, 18 та 19-те грудня оголошені днями жалоби в Харкові. У ці дні буде приспущений державний прапор України та прапори міста Харкова на будівлях і спорудах органів місцевого самоврядування, підприємствах, установах та організаціях. Також скасовуються усі розважально-концертні заходи та спортивні змагання.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com