У Мінцифрі пообіцяли “спростити життя” українцям з ID-картами: про що мова

6.10.2021, 21:53
102462

Українці з ID-картами незабаром більше не будуть зобов’язані носити з собою довідку про реєстрацію. У Міністерстві цифрової трансформації спростять систему.

Читайте також: «УДАР» самостійно братиме участь у наступних парламентських виборах

Про це розповів керівник з розвитку електронних послуг у Мінцифрі Мстислав Банік в інтерв’ю виданню Главред.

“Є нормативна база, яка регулює таке використання. Зараз готується до другого читання законопроект, який активно пропрацював комітет з цифрової трансформації, і ми також приєдналися до його розробки – він спростить процедуру реєстрації як процедуру та прибере штамп в паперовому паспорті та виписку з реєстру, який ми носимо з собою. Першоджерелом та єдиним реєстром за пропискою буде реєстр ДМС і, якщо говорити про Дію, то там і в ID-карті, і в закордонному паспорті буде доступно місце реєстрації – це саме та прописка, яку більше не потрібно буде носити з собою”, – пояснив чиновник.

При цьому він вказав, що українцям з ID-картами більше не треба буде носити з собою довідку про реєстрацію, як тільки приймуть закон.

“Якщо говорити простою мовою, то якщо людина йде з паперовим паспортом або з ID-карткою, у неї після прийняття закону не будуть мати права просити цю копію. Відповідний державний орган, якому потрібно дізнатися місце реєстрації, повинен звернутися в електронній формі до ДМС та отримати інформацію”, – зазначив Баник.

За його словами, при використанні цифрових документів інформація про місце реєстрації буде підтягуватися з реєстрів ДМС.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com