У МОЗ розказали про “сезонний бустер” проти COVID-19 та кому його робити

6.10.2023, 19:03
147867

У Міністерстві охорони здоров’я розказали про “сезонний бустер” проти COVID-19 та кому його робити.

Читайте також: Батько Зеленського отримав довічну стипендію від держави, – рішення уряду

Згідно з повідомленням МОЗ, затверджено оновлені рекомендації щодо вакцинації проти COVID-19 на 2023-2024 роки.Медики зазначають, що основою для захисту проти тяжкого перебігу COVID-19 є курс із трьох щеплень. Тобто дві дози первинної вакцинації та перше бустерне щеплення, яке вводять через 5 місяців.

“Три щеплення – загально рекомендований курс вакцинації для кожного. Усі наступні щеплення після третього – це додатковий бустер, (в деяких країнах він має назву “сезонний бустер”). Лікар його рекомендує пацієнтам із групи ризику тяжкого перебігу COVID-19″, – інформує МОЗ.

Уточнюється, що мова йде про людей, старших за 60 років; тих, хто має серйозні супутні хвороби; людям, які перебувають у групі ризику важкого перебігу та смерті внаслідок коронавірусної хвороби.

“Українці, які не належать до вищезгаданих груп ризику, але планують отримати й “додатковий бустер”, наприклад, для поїздки у країни, де є вимоги мати додаткове щеплення, або ті хто виявили бажання отримати “додатковий бустер” –  можуть зробити щеплення після консультації з сімейним лікарем в амбулаторії чи у пункті щеплення”, – зазначають у міністерстві.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com