У Польщі осквернили могили українських військових (фото)

13.11.2019, 15:49
51971

В Польщі у селі Пикуличі під Перемишлем невідомі зловмисники осквернили братську могилу українських військових на цвинтарі . Про це пише “Європейська правда” з посиланням на Onet.

Читайте також: Витягнув людей із палаючих авто: Польща дала громадянство українцеві, який врятував пасажирів в аварії

На українському військовому цвинтарі у Пикуличах спочивають загиблі січові стрільці − в’язні табору для військовополонених УГА і армії УНР, які під час польсько-більшовицької війни 1920 року під проводом Симона Петлюри боролися разом з поляками проти росіян.

Однак у польських націоналістичних та антиукраїнських колах емоції викликають могили 47 воїнів УПА, які загинули у 1946−1947 роках у Бірчі та Лішній.

Саме братська могила солдатів УПА була сплюндрована наприкінці жовтня. Невідомі замалювали таблицю білою та червоною фарбою. Зловмисники замалювали надгробки з прізвищами загиблих солдатів, а також викарбувані герби України на хрестах.

Крім могили воїнів УПА, подібно помалювали ще принаймні одну могилу.

Журналісти отримали світлини спаплюженої братської могили нібито від особи з націоналістичними поглядами, яка підкреслила, що є “абсолютним противником знищення цвинтарів − радянських, німецьких, українських, будь−яких”. Ця особа заявила, що раніше отримала світлини від анонімного джерела.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com