У “Слузі народу” пояснили, чому Україна не може відмовитись від “формули Штайнмаєра”

7.10.2019, 10:30
45629

Україна вже не зможе без наслідків відмовитися від імплементації формули Штайнмаєра. Вона передбачає певні політичні зобов’язання.

Читайте також: “Зрада відміняється”: Зеленський звернувся до українців та розвінчав міфи про “формулу Штайнмаєра” (відео)

Якщо Україна себе поважає, вона повинна їх дотримуватись. Про це сказав глава Комітету парламенту з міжнародних відносин, депутат з фракції “Слуга народу” Богдан Яременко в інтерв’ю РБК-Україна”.

“Ми тепер без певних наслідків не зможемо відмовитися від своїх слів”, – додав він.

Він також зазначив, що лист Кучми Спеціальному представнику голови ОБСЄ в Україні та у Тристоронній контактній групй Мартіну Сайдику не є зобов’язуючим, він показує певну позицію.

“Щось подібне вже зафіксовано в мінських домовленостях. І самі мінські домовленості, хоча з моєї точки зору і не є міжнародним договором, але політично вони нас зобов’язують”, – наголосив Яременко.

Так, у преамбулі до двох абзаців самої формули йдеться про її імплементацію в українське законодавство. Нардеп пояснив, що формулювання в законі повинне відображати суть узгодженої формули Штайнмаєра, але не зобов’язане бути дослівним.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

 

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com