У столиці збільшили матеріальну допомогу сім’ям загиблих учасників АТО, – Кличко

14.10.2020, 16:22
86586

У цьому році в Києві збільшили фінансову допомогу сім’ям загиблих учасників АТО.

Читайте також: Помер ветеран АТО, який підпалив себе на Майдані

Про це повідомив мер столиці Віталій Кличко під час вручення подяк колишнім АТОвцям, дружинам і матерям загиблих на Донбасі, пише Кореспондент.

За офіційними даними в Києві проживає близько 30,5 тисяч учасників АТО/ООС. 397 воїнів-киян загинули на сході України. Більше тисячі бійців отримали статус “інвалід війни”.

“Крім соціальних гарантій, які надає держава, Київ прийняв рішення про надання допомоги від міста учасникам АТО і їхнім сім’ям”, – сказав Кличко.

Так, столиця виплачує матеріальну допомогу учасникам війни та сім’ям загиблих, допомагає з протезуванням ветеранам, компенсує витрати на лікування, забезпечує реабілітацію, оздоровлення ветеранів та їхніх дітей.

Також на цей рік міська влада збільшила розмір виплати щомісячної матеріальної допомоги неповнолітнім дітям із сімей загиблих киян-учасників АТО до 6654 грн на місяць.

Зазначається, що Київ першим в Україні забезпечив виплату щомісячної матеріальної допомоги непрацездатним батькам; дружинам або чоловікам, повнолітнім дітям (які мають статус особи з інвалідністю) загиблих учасників АТО-киян та учасників АТО, які перебувають в полоні або зниклих безвісти. Тепер сума щомісячної допомоги буде 4914 грн.

Читайте також: Зеленський вшанував пам’ять загиблих військових (фото, відео)

Місто також ввело механізм грошової компенсації за земельні ділянки, які згідно із законом, мають право отримати ветерани АТО. Зокрема, в цьому році виплатили компенсацію за земельні ділянки 14 членам сімей загиблих учасників АТО на суму 10 млн грн.

Кличко подякував рідним загиблих в АТО і привітав усіх з Днем Захисника.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com